Mutlulukları gözlerinden okundu

Engelli vatandaşlar için Temsili Askerlik yemin töreni gerçekleştirildi.

12 Mayıs 2018 Cumartesi 11:02
Mutlulukları gözlerinden okundu

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlar için her yıl organize edilen Temsili Askerlik yemin töreni gerçekleştirildi.

Merzifon 5. Ana Jet Üssü’nde yapılan törene, Amasya Valisi Sayın Osman Varol, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay, Çorum Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, protokol üyeleri ve engelli vatandaşları aileleri katıldı.

Etkinlikler kapsamında engelli vatandaşlar temsili askerlik yaparak üniforma giydi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende engelli bir temsili asker duygu ve düşüncelerini ifade ederek, kendilerine bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Daha sonra yapılan konuşmada, engelli vatandaşların kısa süre de olsa bu duyguyu yaşamasına imkân sağlamak amacıyla temsili askerlik uygulamasının yapıldığı hatırlatıldı.

Tören engelli vatandaşların askerlik yemini etmesiyle devam etti. Ardından tören geçişi yapıldı ve terhis belgeleri Vali Kılıç ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Son Güncelleme: 12.05.2018 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.