Müze’de bir gece

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Çorum Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor’ adlı proje kapsamında...

23 Nisan 2014 Çarşamba 11:08
 Müze’de bir gece


Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Çorum Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor’ adlı proje kapsamında bir gecesini Çorum Müzesi'nde geçirdi.

İlkini 13-14 Aralık 2013 tarihinde 20 kişilik kız öğrenci grubuyla gerçekleştirdiği etkinliğin ikincisini 20 erkek öğrenciyle tamamladı. BİLSEM öğrencileri geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra Görsel Sanatlar Öğretmeni Mesut Taş Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Turgut Ergitürk, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülizar Doğanay ve Rehber Öğretmeni Solmaz Erbaş refakatinde Müze’ye giriş yaptı.

Tarihte yolculuk

Etkinliğin başlangıcında Hititolog Meral Yılmaz rehberliğinde Çorum Müzesi’ni gezen öğrenciler en eski varlıkların bulunduğu ilk kattan günümüze doğru kronolojik bir sıra takip eden üst kata kadar tarihte bir yolculuk yaparken, sanal müze uygulaması ile ören yerlerinde kısa bir gezintiye çıktılar. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan varlıklarımız hakkında bir sunum ve akşam yemeğini müteakip öğrenciler atölye çalışmalarında kil tablet uygulaması ile Hitit alfabesiyle isimlerini yazdılar. Müzede en beğendikleri eseri kil ve resim uygulamasıyla yapmaya çalıştılar. Eğitici ve eğlenceli bir günün ardından geceyi Müze’de geçiren BİLSEM öğrencileri ertesi gün drama, eser bulma ve uygulama çalışmalarının ardından Müze’den ayrıldılar.

Müze ziyaretini değerlendiren BİLSEM Müdürü Sadık Efe, öğrencilerin tarihi, geçmişi ve kültürel varlıkları tanıyarak yeni bir bakış açısı elde ettiklerini ifade ederek, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Çorum Şubesi'ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Müze Müdürlüğü ve çalışanları ile çocuklara refakat eden öğretmenlere teşekkür etti.

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Çorum Şubesi Başkanı Osman Yüztgenç ise, geleceğin liderleri olacak gençlerin, her türlü bilişsel, teknolojik donanıma sahip olmalarının yanı sıra tarihi ve kültürel birikimlere de haiz olarak yetişmeleri için dernek olarak ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini dile getirdi.






Son Güncelleme: 23.04.2014 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165