MYO’ya yeni bölüm

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Sosyal Hizmetler Programı” açılmasına yönelik teklif, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda incelenerek uygun bulunarak onaylandı.

09 Ocak 2017 Pazartesi 14:31
MYO’ya yeni bölüm

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Sosyal Hizmetler Programı” açılmasına yönelik teklif, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda incelenerek uygun bulunarak onaylandı.


Sosyal Hizmetler Bölümü


Sosyal Hizmetler Programı’nın amacı, ülkemizde yürütülen sosyal hizmet uygulamalarında gereksinim duyulan nitelikli, donanımlı ve bilgili ara elaman yetiştirilmesini sağlamaktır. Böylelikle ülkemizde yürütülen sosyal hizmet uygulamalarında, profesyonel meslek elemanlarının iş yükünün hafifletilmesi ve mesleki çalışmaların daha etkin ve verimli sürdürebilmeleri sağlanacaktır. Programdan mezun olanların birey, aile ve toplum sorunlarının çözümünde ve günümüz toplumunda yaşanan fırsat eşitsizliklerini, gelir dağılımı ve adaletsizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarda yer alma olanağı bulunmaktadır. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, davranış bilimleri, sosyal hizmet yöntem ve teknikleri, müdahale yöntemleri ile alan uygulamalarını mesleki sorumlulukları çerçevesinde bütünleştirme yeteneğine sahip olacak, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı çalışmalar yapabilecek, sosyal hizmet için gerekli bilgileri bütünleştirip özümseyerek hizmet sunabileceklerdir.


Üniversite bünyesinde 2006 yılında önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam 49 bölüm/program bulunurken; bu sayı bugün itibariyle 189’a ulaşmış durumdadır. Toplam öğrenci sayımız da 2006 yılında 4.520 iken bugün bu sayı 17.500’ü aşmış bulunmaktadır.


Son Güncelleme: 09.01.2017 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismet sarıtekin 2017-01-09 23:06:41

HİTÜ.yü bu günki durumuna getiren.
Kampüsün fiziki durumu.açılan yeni
bölümler.Akademisyen ve 17.500
Ögrenciye ulaşan.kaliteli egitim veren
sayın Rektörümüzün Başarısıdır.

banner165