‘Ne mutlu O’na tâbi olanlara

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eyyüp Çiçek...

19 Nisan 2014 Cumartesi 16:34
 ‘Ne mutlu O’na tâbi olanlara


Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eyyüp Çiçek, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum’da Peygamberimizi anmaktan ziyade anlamak ve yaşamak lazımdır. Çünkü O’nun doğumundan ölümüne  kadar 63 yıllık hayatının her zerresinde bütün insanlığın kurtuluş reçetesi gizlidir.” dedi.

İslamın yaşadıkça diri duran bir organizma gibi olduğunu belirten Çiçek, insanlığın kurtuluşunun Hz. Muhammet (s.av)’in sunduğu kutlu reçetelere uymakla mümkün olacağını söyledi.

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nda dinde samimiyet temasının işlenmesi çok anlamlı bulduklarını ifade eden Çiçek, şunları söyledi; “Müslümanlar üzerinde karabulut gibi dolaşan bela ve musibetlerin sebebi Müslüman olduğumuzu iddia ettiğimiz  halde Müslüman gibi yaşamamak ve dini yaşantımızda Allah'a, Peygamberine, Kitabına ve Müslümanlar’a karşı samimi olmamaktır.

Peygamberimiz bir gün ashabına din hakkında konuşurken; "Din samimi olmaktır" demiş ve bu sözünü 3 defa tekrarlamıştır. Ashaptan birisi kime karşı samimi olmaktır Ya Resulallah? diye sorunca Peygamberimiz (s.a.v) de: “Allah’a karşı, Kitabına karşı, Peygamberine karşı, Müslümanlar’ın meşru idarecilerine karşı ve bütün Müslümanlar’a karşı samimi olmaktır.” diye cevap vermiştir. Başka bir hadisi şerifte ise “Allah sizin  dış görünüşünüze  bakmaz. Lakin kalplerinize ve amellerinize bakar" buyurmuştur. Bütün insanlık Hz Muhammed’in sunduğu kurtuluş reçetesine uymadığı için mutsuz, umutsuz ve huzursuzdur. Huzur ve mutluluğumuz Hz. Muhammed’e tabi olmaktadır. Ne mutlu O’nu ananlara, ne mutlu O’nu anlayanlara, ne mutlu O’na tâbi olanlara.”








Son Güncelleme: 19.04.2014 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.