Ne olursa Çorum'a havaalanı gelir?

Çorum'a havaalanı nasıl gelir?

30 Eylül 2017 Cumartesi 23:52
Ne olursa Çorum'a havaalanı gelir?

MUSTAFA DEMİRER/ GÜNÜN YORUMU

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretinin memlekete yansımalarını ‘Başbakan Gönlümüzü aldı ama yetmez’ başlığında yorumladık.

Müstakil havaalanı talebimizi babacan ve nazik bir tavırla geri çeviren Başbakan, bize geçmişte olduğu gibi yine Merzifon Havaalanı’nı işaret etti.

Ancak son sözünü akşam Anitta Otel’de sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile düzenlediği toplantıda dile getirdi.

Özel teşebbüs havaalanı yapmak isterse gereken desteği vereceğini belirten Başbakan, “Çorum’un havaalanını kendi imkânlarıyla yapması konusuna da karşı değiliz. Havaalanı yapmak isteyenler varsa, buyurun gelin yapın. Başım gözüm üstüne. Yarın gelin, yarın veriyim izni. Ona itirazımız yok. Ama bizim amacımız ihtiyacı görmektir” diye konuştu.

Esasında yerel dinamiklerle Çorum’a havaalanı yapılması fikri yeni değil. Yakın geçmişte havaalanı konusunda çıkmaza girdiğimiz dönemlerde, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın teklifi doğrultusunda aynı mevzu gündeme gelmişti.

Hatırladığım kadarıyla Ahlatcı, Çorum iş aleminin yerelde devletin de desteğini alarak terminal ve kuleleri yapabileceğini, kendisinin de  piste buzlanmaya karşı doğalgazlı ısıtma sistemi döşeyeceğini taahhüt etmişti.


O dönemde Ahlatcı’nın teklifinden daha önemli olan bir gelişme yaşandı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumlu’nun havaalanı talebinin tavan yaptığı dönemde bir sohbet ortamında Çorum Belediyesi’nin Çorum’a havaalanı yapabilecek güce sahip olduğunu ifade etmişti.


Külcü, İHL Kampüsü’nü örnek göstererek, “Belediye’nin bir kalemde yaptığı İHL Kampüsü’nün maliyeti 50 milyon lira. Memlekete yüksek maliyetli birçok yatırım yaptık. Çorum ölçeğinde bir havaalanının ortalama maliyeti 60 milyon lira. Belediye olarak havaalanını yaparız. Ancak siyaseten yanlış anlaşılmalara neden olmaması için Ankara’nın oluru gerekir.” demişti. O günden bugüne Külcü’nün düşüncesi değişmemiştir sanırım.


Başbakan’ın sözlerinden Ankara’dan havaalanı için onay çıktığı açıkça anlaşılıyor. Ahlatcı ve Külcü’nün vaadleri de ortada.


Öyleyse Çorumlu bu havaalanını kendisi yapabilir.


Bu arada Çorumlu havaalanını kendi imkânları ile yapabilirse milletvekillerimizin Çorum’a geliş gidişleri daha kolaylaşır, herhalde onlar da bu hizmetten ziyadesiyle memnun kalırlar…






Son Güncelleme: 01.10.2017 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayırlısı Olsun 2017-10-01 00:29:07

Yeterki engel olunmasın...Çoruma herşey yapılır un var şeker ama illa birileri çıkıyor engel oluyor.Çorum için yap kendi cebin için değil bu milletin bu halkın vebalini almayın...Ah alanın sonu iyi değildir.

Avatar
Sungurlulu 2017-10-01 21:47:50

Havaalanı yapılacak da çabuk yapılsın, derdimiz o.

Avatar
Çorumlu 2017-10-01 23:53:46

Geçen gazetede yazan rakam dogruysa havaalanı için 60 milyon tl maliyeti var deniyordu çorum için 60 milyon hiçbirşey çorum o rakamı 1 günde bulur diye düşünüyorum he havaalanı çoruma gelirmi dersenseniz mümkün degil derim

Avatar
Külcü 2017-10-02 01:16:56

Hazır Ankara işareti çaktı, top sende Külcü, hadi taçlandır başkanlığını, havaalanı işine el atarsan iki dönem daha gelirsin.

Avatar
Dünyanın merkezi 2017-10-02 01:18:36

Çorum havaalanını kendi yapacak güçteydi ama Ankara’ya ayıp oluyor diye ağırdan alıyorlardı, şimdi ilk ağızdan icazet akındı, hadi bakalım...

Avatar
vatansever 2017-10-02 09:26:13

memleketin havaalanı bir kişinin keyfine mi bağlı yazık. başkana kaldıysa bu iş hadi geçmiş olsun.

Avatar
aaa 2017-10-02 18:22:48

60 milyoncuk hemen bulunurmuş.bunlar boş laflar.akşemsettin cami 5 senede bitti.koca çorum bi camii yapamadı. Hava alanı mı yapacak.gerçi GAZ gelecek yerden tavuğu esirgemeyen iş adamlarımız var bizim.

Avatar
valdo 2017-10-03 10:00:41

bugün bir haber kanalında bir seyirci çorum belediye başkanı için "çorum belediye başkanı da istifa edecek mi" diye sunucuya sordu? hadi hayırlısı...

banner165