Necmettin Uzun projelerini anlattı

Oto Tamirciler Odası Başkan Adayı Necmettin Uzun, projelerini açıkladı.

11 Ocak 2014 Cumartesi 16:52
 Necmettin Uzun projelerini anlattı

Oto Tamirciler  Odası Başkan Adayı Necmettin Uzun, projelerini açıkladı.

Küçük Sanayi Sitesi'nde meslektaşları ile bir araya gelerek adaylığını açıklayan Uzun, proje ve hedeflerine dair  bilgi verdi.

Uzun, esnaf ve sanatkarların sorunlarında hep yanlarında olduğunu belirterek projelerini anlattı.

"6331 sayılı İş sağlığı ve İş güvenliği yasası ile ilgili olarak esnafımıza hizmet edecek bir ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) kurmak için girişimlerde bulunacağız ve hizmet maliyetini en düşük seviyede tutmaya çalışacağız. Bir bilgi işlem merkezi oluşturacağız. Bu sayede teknolojiyi kullanıp üyelerimizi hızlı bir şekilde her konuda bilgilendirip çoğulcu bir yönetim sağlayacağız. Odamız siyaset üstü bir duruş sergileyecek, kırgınlığın değil, birlik ve başarının adresi olacak. Eğer bir kazanç söz konusu olacaksa, bu da üyelerimizin yaşam ve çalışma standartlarını yükseltmek yönünde olacaktır.

Otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarının ürünlerini ve kendilerini tanıtması amacı ile sanayi sitelerimizde seminerler düzenlenmesini sağlayacağız. Fuar organizasyonlarını düzenli takip edip, üyelerimizin katılmalarını sağlayacağız.

Oda üyelerimizin SGK ile ilgili işlemlerine yardımcı olup sorunlarının çözümü için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Üyelerimize yeni çıkan vergi mevzuatları hakkında bilgi verilmesi amacı ile toplantılar ve seminerler düzenlenmesini sağlayacağız. Esnafımıza karşı karşıya kaldığı yangın vb. tabii afetlerden odamız imkanları ölçüsünde yardımcı olacağız.

Oda üyelerimizin mutlu ve acılı günlerinde duygularına ortak olmak için azami hassasiyet göstereceğiz. Odamız bünyesine web sitesi kurarak Çorum Oto Tamircileri Odası'nın faaliyetlerini güncel tutacağız. Esnafımızın birlik ve beraberliğini sağlamak amacı ile en az yılda bir kere aileleri ile birlikte aktiviteler düzenleyeceğiz. Çeşitli firmalarla anlaşarak oda üyelerine indirim imkanı sağlayacağız. Üye kimlik kartı olmayan esnafımız kalmayacak.

Maddi durumu yerinde olmayan oda üyesi çocuklarına eğitim bursu sağlamak için girişimlerde bulunacağız. Sanayi içerisindeki terkedilmiş araçlar yetkili mercilerle görüşülerek toplatılacak, çirkin görüntülere müsaade edilmeyecek. Emniyet Müdürlüğü ve Çorum Sanayi Sitesi Kooperatifi ile istişare yaparak, Çorum Sanayi Sitesine MOBESE kurulması çalışmalarını hızlandıracağız. Sanayi giriş ve çıkışlarına özel güvelik kulübeleri yapılacak ve giriş çıkışları kontrol altında tutulacağız. Şehir içerisinde bisiklet ve motosiklet kullanımının artırılması için yetkili merciler nezdinde girişimlerimiz olacak ve bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. Kanun gereği otopark olan bir yere en az 60 metre park yasağı uygulanmaktadır. Ancak şehrimizde bu uygulamaya riayet edilmemektedir. Otopark işletmecilerinin bu mağduriyetini de Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği ile istişare yaparak çözeceğiz. Gerçek Usul vergiye tabi esnaflarımızdan şartları uyanları Basit Usul vergilendirmeye geçişleri için gerekli olan teknik desteği odamız genel sekreterliği tarafından verilecek olup, Basit Usul vergilendirmeye tabi esnafların defterleri de yine odamız genel sekreterliği tarafından takibinin yapılmasını sağlayacağız. Çıraklık Eğitim Merkezi ile sürekli istişare halinde olarak işyerlerinin çırak ihtiyacını merkezden karşılamaya gayret göstereceğiz. Hurdacı esnafımızın en büyük sorunlarından birisi olan yer sorununu belediyemiz ve gerekli kurum ve kuruluşlarla görüşerek ortadan kaldırılmasını ve ihtiyacın giderilmesi için gerekli çalışmaları yapılacaktır."

KSS Yapı Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hıdır Balaban ise, KSS'ye yapılan projeler hakkında bilgiler vererek, Oto Tamirciler Odası'na gelecek yeni başkanın yanında olacakları mesajını verdi.







Son Güncelleme: 11.01.2014 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.