‘Nöbet ısrarından vazgeçilmeli’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, “Aile hekimleri kendi alanlarında...

12 Aralık 2014 Cuma 12:47
 ‘Nöbet ısrarından vazgeçilmeli’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, “Aile hekimleri kendi alanlarında görev yapmalıdır. Acil servislerde aile hekimlerine nöbet tutturulması yanlıştır.” dedi.


Aile hekimliği uygulamasının ruhuna ters uygulamaların aile hekimlerini küstüreceğini ve olumsuz etkileyeceğini belirten Lafcı, “Bu nedenle aile hekimlerine nöbet ısrarından vazgeçilmesi gerekir. Aile hekimlerinin önleyici ve koruyucu bir sağlık hizmeti sunması için bu proje başlatılmıştır. Aile hekimliği uygulaması bizde yarım başlamıştır. AB’deki kriterlerin yarısı bir rakamla başladık. 22 bin aile hekimi ile başladık, her aile hekimine de ortalama 3 bin 500 hasta düşüyor. Sistem tam olarak anlatılamadı.

Bu ek yüklerin yanında şimdi de nöbet tutturulmak istenmektedir. Nöbetin torba yasaya eklenmesi sürecinde de Sağlık-Sen olarak tepkilerimizi dile getirdik. Aile hekimlerinden koruyucu sağlık hizmeti olarak ne isterseniz isteyin, ama nöbete sokmayın’ dedik. Bu şekildeki uygulamayla aile hekimleri küstürülmekte ve sistemin ruhuna zarar verilmektedir. Bilinçli bir sağlık hizmetiyle vatandaşın bilinçlendirilmesi ve aile hekiminin kendi alanında çalışması gerekmektedir.” diye konuştu. 




Son Güncelleme: 12.12.2014 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165