Norm kadro hususu muammadır

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık teşkilatında norm kadro huzursuzluğu yaşandığını söyledi.

19 Haziran 2017 Pazartesi 22:44
Norm kadro hususu muammadır

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık teşkilatında norm kadro huzursuzluğu yaşandığını söyledi.


Gül, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatında tayin döneminin başlaması ile çalışanlarda; yeni personel alımı nedeni ile işsiz Ziraat Mühendisi, Teknikeri, Teknisyeni, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Vet. Sağlık Teknikeri ve Teknisyeni bir huzursuzluk bulunmaktadır” dedi.  Gül, açıklamasında şunları dile getirdi:


“Tayin talepleri Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik esaslarına göre yapılmaktadır. Yalnız bu yönetmelikte bahsedilen norm kadro hususu bir muammadır. Çünkü Bakanlığın uygulamada esas aldığı norm kadro mevzuatı yoktur. Bu durum yıllar itibariyle çelişkiler ortaya çıkarmaktadır. Bu gün itibariyle Çorum İl Müdürlüğü toplamda mevcut norm kadronun hayli altında personelle iş ve işlemlerini yürütmektedir. Tayine açık olan ve yeni alınacaklarla birlikte bile normun tamamlanması mümkün değildir.

Ne tayin için açık bırakılmış nede yeni alımlarla bu kadroların tamamlanma yoluna gidilmiştir. Mevcutta Ziraat Mühendisinde %59, Veteriner Hekimde %77, Gıda Mühendisinde %28, Ziraat Tekn./Teks. % 38 ve Vet. Sağ. Tekn./Teks. ise % 67 doluluk oranı ile çalışılmaktadır. Bu rakamların eksikliğine Genel İdare Hizmetleri ile Yardımcı Hizmetlerde çalışanlardan hiç bahsetmiyorum. Öyle ilçelerimiz var ki ne memuru, ne hizmetlisi nede işçisi var. Bu çalışan personelden sonra gel hizmet bekle.  Tayine açık olan ve yeni alınacak olanların tamamlanması bile norm kadronun ¾ tamamlanmasını sağlamıyor.

Uzun süredir ilçelerde çalışan personel tayin istemesine rağmen yerleri doldurulamadığı için tayin olamıyor. Bunu birileri(!) de kötü emellerine açık açık kullanıyor.


KPSS giren 30.000 Ziraat Mühendisi, 12.000 gıda Mühendisi ve 7.000 Vet. Hekim ve bir o kadar tekniker ve teknisyen iş beklerken yeteri kadar alım olmuyor. İşsizlik rakamları da zaten bunu gösteriyor.


Yani çalışan personel huzursuz,  işsiz Mühendis, Vet. Hekim ile Tekniker ve Teknisyen mağdur. Bunu ben söylemiyorum. Tablo açık ve seçik.  Yetkili olduğunu her platformda söyleyen(!) ama etkisizliği herkesin malumu olan o kendini sendika olarak adlandıran teşkilattan;  kısık bir sesle de olsa ağızlarından iki cümlelik serzeniş çıkmıyor. Yetkisiz olsak da etkinliğimiz çalışanlarımızın takdiridir. Bu durumu kamuoyunun takdirine, yetkilileri de göreve davet ediyorum.”


Son Güncelleme: 19.06.2017 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.