Ödüller Başkan Külcü’den

Çorum Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zekâ ve Akıl Oyunları Yarışması’nın...

19 Ocak 2015 Pazartesi 16:29
 Ödüller Başkan Külcü’den


Çorum Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zekâ ve Akıl Oyunları Yarışması’nın muhteşem bir ödül töreni ile sona erdiği bildirildi.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum'da ilk kez düzenlenen yarışmada Satranç, Mangala, RubiksRace, T-Tangram, Hanoi Kulesi ve zekâ sorularında 4 gün boyunca kıyasıya mücadele eden öğrencileri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ödül töreninde yalnız bırakmadı.


Necip Fazıl Kısakürek (NFK)Gençlik Merkezi'ndeki ödül törenine Başkan Külcü'nün yanısıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Alper Zahir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.


Ödül töreninde gençlere hitap eden Başkan Külcü, yarışmaya katılan öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinin çok büyük başarılara imza attığını söyleyen Külcü, “Bu merkezlerin varlığını devam ettirebilmesi sizlerin konuya ne kadar sahip çıktığınızla doğrudan alakalı. 2011 yılında ilk defa kadınlara yönelik Velipaşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ni hizmete açtığımızda şimdi bu noktalara geleceğimizi ve bu merkezlerin ne kadar büyük bir ihtiyacı karşılayacağını bilmiyorduk. Şimdi yeni yeni tesislerle daha da güçlendik. İnşallah yakın bir zamanda Buharaevler Mahallesi’nde hem kadınlara hem çocuklara hem de erkeklere hizmet verecek büyük bir tesisin açılışını yapacağız. Bütün bu yatırımlar içinde siz varsanız değerlidir.” dedi.


BAŞKAN MERKEZLERİ ÖVDÜ


Türkiye’nin en büyük zenginliğinin gençliği olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Gençler kitap okuyarak geleceğe güvenle bakabilir. Kitap okumak şimdi hobi olarak değerlendiriliyor ama okumak hobi değil bir ihtiyaçtır. Donanımlı, fikren, zihnen, bedenen ve ruhen doymuş nesli inşallah hep birlikte yetiştireceğiz. Gençlik Merkezlerimizle birlikte geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu merkezlerin ilçelerimizde de açılmasını istiyoruz. Biz tecrübelerimizi ilçelerle paylaşmaya hazırız.”  dedi.


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt de yarışmaya katılan öğrencilere ve onlara bu fırsatı veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz sadece eğitim süresinde okulda değil, okul dışındaki zamanlarda okula gelerek farklı farklı uğraşlarla kendilerini geliştiriyorlar.” diye konuştu.


Törende konuşan NFK Gençlik Merkezi Koordinatörü Mahmut Yabacıoğlu da gençlik merkezlerinin sadece ders veren bir merkez olmadığını söyledi. Öğrencileri sosyal yönden de geliştirmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Yabacıoğlu, "Bu amaçla her ay huzurevi, sevgi evleri, fakir bir aile, mülteci aile olmak üzere pek çok ziyaret gerçekleştiriyoruz." dedi.


Konuşmaların ardından 403 öğrenci arasından yarışmayı kazanan gençlere madalyalarını ve kupalarını Belediye Başkanı Külcü verdi. Gençleri tebrik eden Külcü, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin ardından NFK Gençlik Merkezi'ndeki masa tenisi ve resim kursunuda ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü gençlerle sohbet etti.





Son Güncelleme: 19.01.2015 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165