Ödüllü mangala turnuvası

İskilip Kaymakamlığı tarafından, Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip strateji ve zeka...

16 Nisan 2014 Çarşamba 16:48
 Ödüllü mangala turnuvası


İskilip Kaymakamlığı tarafından, Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip strateji ve zeka oyunu “Mangala”yı öğrencilere tanıtmak için çalışmalar başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında “Mangala” oyun takımından 100 adet alınmış ve okullara dağıtımı yapılarak gönüllü öğretmenlere mangala eğitimi verilmişti. 

Kursa katılan tüm öğretmenler mangala oyununun tüm çocuklara öğretilmesi için görev yaptıkları okullarda çalışmalar başlattı. İlçede bulunan her okul kendi arasında turnuva yaparak yarışmaya katılacak öğrenciyi belirledi.

Yapılan yarışmalar sonrasında ise kendi okulunda birinci olan 12 ilkokul ve 13 ortaokul öğrencisi İskilip Kaymakamlığı tarafından Sakarya İlkokulu’nda 17 Nisan Perşembe günü düzenlenen “Mangala Turnuvası”na katılmaya hak kazanacak.






İHA

Son Güncelleme: 16.04.2014 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.