Öğretmenler ailelerine kavuşsun

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum/Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak...

04 Şubat 2015 Çarşamba 10:25
 Öğretmenler ailelerine kavuşsun


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum/Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, “il dışı özür grubu tayini yapılmayan 973 öğretmen için ek atama yapılmalı ve il-ilçe emri uygulanmalı” dedi.


Bakanlık yetkililerine seslenen ve öğretmenlerin ailesinden ayrı yaşamak zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Bıçak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“Ocak ayı içerisinde yapılan özür grubu yer değiştirme işlemlerinde il dışında 8 bin 715 müracaattan 7 bin 742’sinin talebi karşılanmış ancak 973 öğretmenimizin mağduriyeti giderilmemiştir. Sayın Bakan Nabi Avcı’nın bu konudaki hassasiyetini biliyoruz ve ikinci dönem başlamadan ek bir atama yapılmasını talep ediyoruz.


900 bin öğretmenin bulunduğu eğitim camiası için 973 sayısı çözülemeyecek nitelikte bir oran değildir. Öğretmenlerimizin tayin istediği birçok il ve ilçede ücretli öğretmen çalışmaktadır veya normlar bir şekilde açık gösterilmemiştir. Askerde, izinde, raporlu, geçici görevli, vekaleten yönetici olan vb. şekilde olan öğretmenlerimizin kadrolarını bakanlık dolu olarak görmesine rağmen gerçekte o okullarda ücretli öğretmen çalışmaktadır. İl dışı tayinleri yapılmayan öğretmenlerimizin il-ilçe emrine atanarak mağduriyetleri giderilmeli ve bu öğretmenlerimizin il-ilçe müdürleri tarafından en verimli şekilde değerlendirilmesi sağlanmalıdır.


Ailesinden ayrı, farklı şehirlerde yaşayan bir öğretmenden verim beklemek gerçekçi değildir. Küstürülmüş, mesleki tükenmişliğin içerisine itilmiş, ailesinden ayrı yaşayan öğretmenlerle eğitimde kaliteyi artırmak mümkün değildir. Bu tablo önüne 2023, 2071 hedefleri koyan Yeni Türkiye’ye yakışmamaktadır. Bakanlık yetkililerine en hasbi duygularımızla sesleniyoruz: Mutsuz öğretmenlerle hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Tayin sistemi artık ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Yeni bir tayin sistemi geliştirmek için paydaşlarla bir araya gelinmeli ve çözüm üretilmelidir. Eğitim sistemimizi bir adım ileriye taşıyacak projelere uygulamalara her türlü desteği vermeye hazırız. Acilen ailesinden ayrı kalan 973 öğretmenimiz için ikinci dönem başlamadan atamalarının il-ilçe emrine yapılmasını ve dönem içerisinde eğitimin kesintisiz, nitelikli devam etmesini istiyoruz.”



Son Güncelleme: 04.02.2015 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.