‘Öğretmenlik kutsal bir meslek’

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak öğretmenler gününü kutladı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 16:17
‘Öğretmenlik kutsal bir meslek’


Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak öğretmenler gününü kutladı.


Öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle Yeni Türkiye ve geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ettiğini söyleyen Uslu, “Bizim kültürümüzde, ‘öğretmenlik’ sıfatı, sadece bir mesleği tanımlamak için kullanılmaz. Türk Milleti, öğretmenliğe, bir meslek olmanın ötesinde, adeta kutsallık atfetmiştir. ‘Bir harf öğretenin kölesi olma’ deyimi, herhalde başka kültürlerde olmayan bir bakış açısını yansıtmaktadır.


Kültür dünyamızdaki bu müstesna yere rağmen, öğretmenlerimizin halen çözülememiş sorunları bulunduğu da bir gerçektir. Esasen öğretmenlerimizin sorunlarını, eğitim sistemimizin sorunlarından bağımsız düşünemeyiz. Şöyle bir 10-15 sene önce, ülke bütçesinden eğitime ayrılan pay, savunma harcamalarının çok gerisinde kalırdı. AK Parti Hükümetleri bu olumsuz tabloyu değiştirmiştir. Son yıllarda, bütçeden en büyük pay eğitime ve sağlığa ayrılmaktadır ki, bu durum geleceğe dönük umutlarımızı artırmaktadır.


Bugün ilk ve ortaöğretim kurumlarımızda, 18 milyonu aşkın evladımız öğrenim görmektedir. Üniversitelerimizi ve açık öğretim kurumlarını da dikkate alırsak, toplam öğrenci sayımız 20 milyonu aşmaktadır. Bu rakam, AB üyesi 27 ülkeden 20’sinin nüfusundan daha fazladır.

Böylesine büyük nüfusa kaliteli ve düzgün bir eğitim vermenin, ciddi maliyetleri vardır. Ama öbür taraftan, bu genç ve dinamik nüfus, milletimizin ‘parlak geleceğinin’ teminatıdır. Türkiye, eğitim çağındaki genç nüfusa ne kadar kaliteli eğitim verebilirse, o ölçüde ‘büyük devlet’ olacaktır. Bu büyük hedefe ulaşmada, Millî Eğitim camiamızın temel direği olan öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu vesile ile öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 23.11.2016 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165