OKA’nın gözü İskilip’te

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Çorum Yatırım Destek...

29 Ağustos 2014 Cuma 11:29
 OKA’nın gözü İskilip’te


Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Program Yönetimi Birimi Uzmanı Fatih Çatal, Kaymakam Şuayib Gürsoy ve Belediye Başkanı Recep Çatma’nın konuğu oldu. OKA yetkilileri, turizm yoğunluklu çalışma gezisinde bulunmak üzere ilçeye geldi.


Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve yetkililer İskilip şehir girişinde açılan Turizm Ofisi, Halk Eğitim Merkezi ve burada üretilen ürünler ile atölyeleri, restorasyonu tamamlanan Ayakkabıcılar Arastasını, yeni restorasyona başlanacak olan Semerciler Arastası, Sallilerbaşı çarşısında faaliyet gösteren esnaf ile üretimlerini incelediler.


Buradan Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi, Çatalkara Kültür ve Sanat evi, Yazmalı Konak, Etnoğrafya Müzesi, Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonu, kütüphanede bulunan yazma eserler ile restorasyonu devam eden Şeyhyavsi Camii’ni gezen heyet, Redif Kışlası’nda inceleme ve değerlendirmelerde bulundular. Gezi sonrası OKA heyetine geleneksel İskilip Dolması ikram edildi.


Çalışma gezisi sonrası OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve beraberindekiler  gerek Halk Eğitim Merkezi gerekse el sanatları ile uğraşan işyerlerinde yeterli potansiyelin bulunduğunu, organik çocuk oyuncakları üzerine çalışma yapacaklarını ifada ettiler.


OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, İskilip’in gelenek, görenek ve coğrafya olarak özel bir konuma sahip olduğunu, ilçeden gelecek her türlü talebi mevzuatlarının elverdiği ölçüde değerlendirmeye alacaklarını belirterek, kendilerine İskilip’i tanıtan ve sevdiren Kaymakam Şuayib Gürsoy ile Belediye Başkanı Recep Çatma’ya teşekkür etti.

 



Son Güncelleme: 29.08.2014 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.