Oktay Vural istifa etti

MHP Grup Başkanvekilli Oktay Vural görevini bırakmasının ardından ilk kez konuştu. Oktay Vural, yaptığı açıklamada "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm." dedi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 15:07
Oktay Vural istifa etti

MHP Grup Başkanvekilli Oktay Vural görevini bırakmasının ardından ilk kez konuştu. Oktay Vural, yaptığı açıklamada "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm." dedi.

Oktay Vural, MHP grup başkanvekilliğinden istifa etti. Görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na vereceği öğrenilen Vural'ın Meclis'teki odasını topladığı öğrenildi. Kongre sürecinin yanlış yürütüldüğünü düşünen Oktay Vural'ın bir süredir parti yönetimiyle görüş ayrılığı içinde olduğu konuşuluyordu.


'YÖNETİM ANLAYIŞINI YARALAYICI GÖRDÜM'


Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. "Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim." yanıtını verdi.


BAHÇELİ "BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ" DEMİŞTİ


Mayıs ayında Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imza atmadığı iddia edilmişti. Bahçeli ve Oktay Vural arasındaki soğukluk iddiaları Bahçeli'ye sorulmuştu. Bahçeli, "Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz" demişti.


1999'DA SEÇİLDİ, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI


Uzun süredir partinin grup başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP'nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

 

www.tgrthaber.com.tr

Son Güncelleme: 23.06.2016 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165