‘Okuduğunuz her kitap geleceğe hizmettir’

Çorum Kent Konseyi, yazar Mehtap Altan'ı Cumhuriyet Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrenciler ile buluştu.

23 Mart 2017 Perşembe 18:07
‘Okuduğunuz her kitap geleceğe hizmettir’

Çorum Kent Konseyi, yazar Mehtap Altan'ı Cumhuriyet Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrenciler ile buluştu.



Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan programda yaptığı açılış konuşmada, Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi olarak okullarımızı önemsiyoruz. Belediyecilik hizmetinde olmazsa olmaz dediğimiz insana hizmet olduğunu biliyoruz. Bütün faaliyetlerimizi insan merkezli şekillendiriyoruz. Bu programları yapmamızdaki amaç sizlerde genç yaşlarda farkındalıklar oluşsun diye yapıyoruz. Bu topraklarda yaşıyor olmanın bir anlamı var. Bin yıldır bu topraklardayız. İnşallah ebediyen bu topraklarda kalacağız. Bu topraklarda farklı ağaçlar yetişiyor. Hepsi bu toprakların suyu ile besleniyor. Bu farklılıklara rağmen aynı sudan besleniyoruz. Bunun farkına vararak bizi besleyen değerler nedir. Bunun farkına varacağız. Yazar Mehtap Altan'a milli birliğimiz ve beraberliğimizle ilgili bir konu seçerek gençlerimizle buluştuğu için teşekkür ediyorum dedi.




Yazar Mehtap Altan yaptığı konuşmada Öğrencilere kitapları hakkında bilgi vererek kimi zaman şiirler okudu, kimi zaman ise hayatın içinden örnekler vererek söyleşi yaptı. Milli birlik ve beraberliğimizi en güzel gördüğümüz 15 Temmuz Darbe girişimi değil bizim dirilişimizdir. Türk milletinin istediği zaman kurtuluş ruhuna nasıl sahip olduğunu hatırlatmıştır. Türk milleti isteğinde tek yumruk olduğunu göstermiştir. Eğitim, mesleki seçimler çok önemli. Ama insan önce ruhunu eğitmeli. İçinde vatan ve bayrak sevgisi olmayan millet ve insanı ben insanlığını tamamlamamış olarak nitelendiriyorum. Okuduğunuz her kitap geleceğe hizmettir.  Siz dönemizi ne kadar kuvvetli yaparsanız geleceğimiz o kadar sağlam olur diye konuştu. 



Sosyal Bilimler Lisesi'nde de bir konferans veren Mehtap Altan 2. kez bu okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek milli birlik ve beraberliğin olmazsa olmazı vatan ve bayrak sevgisidir dedi. Bilinçli gençliğin toplumun en değerli hazinesi olduğunu ve Çorum'da bu gençliği görmenin heyecanını yaşadığını belirtti.




Program sonda öğrencilerin sorularını yanıtlayan yazar Altan'a, Cumhuriyet Lisesi Müdürü Şule Toksoy tarafından çiçek takdim etti. Altan daha sonra öğrencilere kitaplarını imzaladı. 

Son Güncelleme: 23.03.2017 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.