Okullar engelli erişimine hazırlanıyor

Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Hedefimiz engelli bireylerin ulaşamadığı eğitim kurumumuzun kalmamasıdır.” diyerek Engelli Erişimine Uygun Hale Getirilen Okullarda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

04 Aralık 2015 Cuma 11:10
Okullar engelli erişimine hazırlanıyor


Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  “
Hedefimiz engelli bireylerin ulaşamadığı eğitim kurumumuzun kalmamasıdır.” diyerek Engelli Erişimine Uygun Hale Getirilen Okullarda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2015 Yılı bakım onarım çalışmaları kapsamında merkez ve ilçelerinde 32 okulun engelli erişimine uygun hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Bu kapsamda Alaca Fen Lisesi, Çorum Merkez de, Fen Lisesi, Başöğretmen Anadolu Lisesi, Çorum Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, İnönü Anadolu Lisesi, Buhara Evler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karşıyaka Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu ve Başöğretmen Atatürk ilkokulu olmak üzere  10 okula engelli platformu yapıldı. Ayrıca;12 okula engelli rampası ve 25 okula da engelli wc yapımı olmak üzere toplamda 600 bin TL ödenek kullanıldığı belirtildi.

   İl Milli Eğitim Müdürü  Seyit Ali Büyük, engelli bireylerin eğitim imkânlarından eşit bir şekilde yararlanmasına çok önem verdiklerini belirterek 2016 yılında da okullarda engelli erişimine yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 








Son Güncelleme: 04.12.2015 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.