Okuma salonunun ismi değişti

Hayırsever iş adamı Recep Topçu’nun destek verdiği Gökkuşağı Mimar Sinan Okuma Salonu’nun adı...

17 Kasım 2014 Pazartesi 13:47
 Okuma salonunun ismi değişti


Hayırsever iş adamı Recep Topçu’nun destek verdiği Gökkuşağı Mimar Sinan Okuma Salonu’nun adı Gökkuşağı Recep Topçu Okuma Salonu olarak değiştirildi. Topçu’nun desteklediği ve çalışmalarından dolayı eğitim gönüllülerine yardımlarda bulunan Topçu, okuma salonunun isim hakkını alarak desteklerinin devam edeceğini belirtti.


Fevzi Çakmak Caddesindeki okuma salonu dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim vermeye devam edeceği belirtildi. Amaçlarının maddi durumu yeterli olmayan gençleri eğitmek ve onları geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamak olduğunu söyleyen Gökkuşağı Derneği Başkanı Mustafa Daldal, ‘’Okuma salonumuzu, maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için açtık. Fırsat eşitliği sağlama adına vatandaşlarımıza özel bir okuma salonu açtık. Amacımız, çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayarak daha iyi yerleri kazanmaları. Biz de onlara faydalı olmak adına burasını açtık. 150'ye yakın çocuğumuz burada eğitim alıyor. Yakın bir zamanda buradaki öğrenci sayısının 200’ü aşmasını bekliyoruz. Bu çocuklarımıza burada Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve İngilizce derslerinden etütler veriyoruz. Yine sosyal ve sportif faaliyetler düzenleyeceğiz. Çocuklarımızın derslerinde eksik kalan yönlerini tespit ediyor ve tamamlamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.


Çocuğuna bu imkanın sağlamasından mutlu olduğunu belirten ve yıllardır çocuklarının üniversite okumasını arzu ettiğini söyleyen öğrenci velisi Erdem Dalkıç  ise, “Mahallemizde yıllardan beri bir eğitim sıkıntısı vardı. Biz bu sıkıntıdan kurtulmak için elimizden geleni yapıyorduk. Gidilecek olan bütün mercilere gittik. Allah’a şükür, sonunda bize yardım edecek birilerini bulduk. Onların sayesinde mahallemize çok güzel bir eğitim salonu açıldı. Bu salonda çocuklarımız inşallah eksik kaldıkları eğitimi alacaklar. Yüksekokullara, üniversitelere gidecekler. Yüksek makamlara kavuşacaklar. Bir gün doktor, hakim, belediye başkanı çıkacaklar” dedi..


Okuma salonuna ismi verilen ve yerini kira bedelsiz bağışlayan hayırsever işadamı Şahin Topçu'nun babası Recep Topçu ise, okuma salonunun açılmasından memnun olduklarını ve sahip çıkacaklarını belirtti. Hayırsever ve işadamlarının katıldığı açılış sonrası misafirlere aşure ikram edildi.




Son Güncelleme: 17.11.2014 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dikkat 2014-11-17 14:05:32

Okum salonumu

Avatar
recep @Dikkat 2014-11-17 14:43:20

yaw bu parellerde bir alem okuma filan kisvesi altında çocukların kafasını yıkıyorlar

banner165