Önce sergi sonra tanıtım

9. Uluslararası Hititoloji Kongresi kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde cam ve...

02 Eylül 2014 Salı 11:42
 Önce sergi sonra tanıtım


9. Uluslararası Hititoloji Kongresi kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde cam ve gümüş ile hazırlanan takı tasarımlarından oluşan “Bir Hitit Başkenti Şapinova ve Hitit Kültüründen Günümüze Yansıyan İzler” sergisi Çorum Müzesi’nde açıldı.


Açılışa Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bıyık, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Prof. Dr. Aygül Süer ile 23 ülkeden 200 yerli ve yabancı akademisyen katıldı.


Tematik konusu ‘Hitit’ olan sergide 30 cam takı tasarımı, 25 gümüş takı tasarımı ve 3 batik tablolar yer almıştır. Sergide Gazi Üniversitesinden öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. N.Tomris Yalçınkaya, Öğr. Gör. Özlem Çal, Dr. Emel Er Kaplan, Dr. Gülten Kurt, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Öğr. Gör. Bahtunur Çelik, Öğr. Gör. Gülten Gönen’in eserleri yer aldı.


Sergi gezildikten sonra Belediye Mehteran Takımının sunduğu konser ile  8 dakikalık Çorum’u tanıtıcı Slayt Gösterisi (Çorum Sanal Tur) katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.





Son Güncelleme: 02.09.2014 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.