'Öncelik yeni anayasa değildir'

Atatürkçü Düşünce Derneği, yeni anayasa süreci ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

13 Şubat 2016 Cumartesi 17:33
'Öncelik yeni anayasa değildir'


 Atatürkçü Düşünce Derneği, yeni anayasa süreci ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, ülkenin önceliğinin yeni anayasa olmadığını savundu.

Yeni anayasa ile Başkanlık sistemi getirileceğini ifade eden Uğur Demirer, bu sistemin Cumhuriyet’e yönelik bir saldırı olduğunu iddia ederek konuşmasına şöyle devam etti:

 “Bugün ülkemizi, içine düşürüldüğü kaos ortamından kurtaracak bir formülmüş gibi dayatılan “Yeni” Anayasa ve bu yolla getirilmek istenen Başkanlık sistemi aslında Cumhuriyet’imize yönelik bir saldırı, bir tuzaktır.

Hukuk temelinde yeni bir anayasa ancak; bir bağımsızlık savaşı sonrasında kurucu iktidar tarafından, ya da bir “hükümet darbesi” ile mevcut rejimi yıkarak, siyasal iktidarı ele geçirenlerin meşruiyetlerini sağlamak için yapılır.

Bugün ise amaç;

1982 darbe döneminde dahi değiştirilmesine cesaret edilmeyen kurucu temel ilkelerini, Türklüğü, Türk vatandaşlığını Anayasa’dan çıkartmak, etnisiteye dayalı, bölgelere ayrılmış yeni bir rejim kurmaktır.”

Açıklamanın ardından  Cumruriyet Halk Partisi’nden Metin Aslıhak, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Fadime Anaklı, Vatan Partisi İlhami Çakıcı, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Sultan Yıldırım Gök, Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı İlhan Yaşar ve ADD’li üyelerin de olduğu heyet basına kapalı olarak yeni anayasa süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.


Son Güncelleme: 13.02.2016 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.