Onlar anlattı, yetkililer dinledi

Tarım işçileri sorunlarını yetkililere anlattı

08 Eylül 2017 Cuma 16:36
Onlar anlattı, yetkililer dinledi

Çorum'da çalışan tarım işçilerinin sorunlarına çözüm aranıyor.

Bazı resmi kurumların temsilcilerinden oluşan Mevsimlik Tarım İşçileri Bürosu tarım işçilerini ziyaret etti.


Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Çorum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan Mevsimlik Tarım İşçileri Bürosu tarafından 22-23-24 Ağustos tarihlerinde merkeze bağlı Ovasaray ve Mollahasan, Ortaköy Kızılhamza, Alaca İlçe Merkezinde kurulan çadırlarda ikamet eden mevsimlik tarım işçilerine ziyaretlerde bulunuldu.


Ziyarette mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşulları konusunda bilgiler alındı.


Çorum Belediyesi’nin yerleşim alanlarında içme suyu ve çöp konteynırları temin ettiği, ayrıca sineklere karşı düzenli, ilaçlama yaptığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün işçilerin sağlık taramalarını yerine getirdiği, İl Özel İdaresi’nin Alaca’da yerleşim alanlarında banyo, tuvalet ve mutfak ihtiyaçları için konteynır kabinler yerleştirilerek içme suyunun sağlandığı belirlendi.


İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından çalışanların kayıt altına alınmasının önemi anlatılarak mevsimlik tarım işçilerinin mutlaka ikamet ettikleri illerde bulunan çalışma ve iş kurumuna kayıt yaptırmaları gerektiği ve sigortalı çalışmaları gerektiği ifade edildi.








Son Güncelleme: 08.09.2017 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.