‘O’nun mesajına sımsıkı sarılalım’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

17 Nisan 2015 Cuma 16:20
 ‘O’nun mesajına sımsıkı sarılalım’


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Yüce Allah'ın yer yüzünde yarattığı en değerli varlık olan Hz. Muhammed'in (SAV) ahlakı, hoşgörüsü sünnetine sıkıca bağlı kalınması gerektiğine vurgu yapan Anaç, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin yıldönümü sebebiyle yayınladığı mesajında şöyle dedi: "Tarihin en karanlık döneminde dünyaya nuru ile teşrif eden Peygamber Efendimizin (SAV) doğum haftasını huzur içerisinde idrak ediyoruz. Bu güzel hafta vesilesiyle Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı ve hadislerini daha iyi idrak etmemiz, sünnetine daha sıkı bağlanmamız gerekmektedir. O'nun bize bıraktığı mirası iyi anlayabilmek hayatımız için sonsuz bir bereket kaynağı olacaktır. Peygamberimizin güzel ahlakı bizlere ve islam alemine yol gösterici olacaktır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet gibi insanı yücelten ahlaki değerlerin kendisinde toplandığı Sevgili Peygamberimizin bütün insanlığa verdiği sevgi mesajını onun ümmeti olarak taşımalı ve toplumun her kesimine ulaştırmayı görev bilmeliyiz.


İslam coğrafyasında acı ve zulümlerin artarak devam ettiği bu günlerde iki cihan serdarı efendimizin (SAV) doğumunun  yıldönümü tüm İslam alemi için büyük öneme sahiptir. Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Somali'de, Afganistan'da ve İslam coğrafyasının bir çok yerinde yaşanan zulüm, acı ve olumsuzluklara rağmen O'nun yolunu takip etmek ve mirasına sahip çıkmak İslam aleminin görevidir. Bütün bu zulümler ancak onun sünneti ve Hadis-i Şerifleri ışığında yürünürse sona erecektir.


Bu yılki Kutlu Doğum Haftasının teması "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlenmiştir.  Bu, Peygamber Efendimizin hayatının, sünnetinin ve hadislerinin daha iyi anlaşılması açısından önemlidir. Bu hafta O'nu daya iyi idrak etmek açısından büyük bir fırsattır. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.


Bu bilinç ve gaye ile tüm Çorumlu hemşehrilerimin ve İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutluyor, Efendimiz'in (SAV) sünneti rehberliğinde yaşamayı diliyorum. 



Son Güncelleme: 17.04.2015 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.