Organ bağışı kampanyası devam ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü’nce yürütülen organ bağışı kampanyası devam ediyor.

23 Mart 2017 Perşembe 22:50
Organ bağışı kampanyası devam ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü’nce yürütülen organ bağışı kampanyası devam ediyor.


İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, AHL alışveriş merkezinde 20-26 Mart 2017 tarihleri arasında stant açılarak,  organ bağışı ile ilgili hazırlanmış broşürler halka dağıtılarak, merak edilenler hakkında bilgilendirme yapılıp; organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bağışları kabul edilecek.


İl Sağlık Müdürlüğü, “Bu konuda AHL Park Yöneticilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz” dedi. Yapılan açıklama şöyle:

“Kronik organ yetmezliğindeki hastaların sayısı her geçen gün artmasıyla yeterli organ bulunamadığı için insanlarımız hayatını kaybetmektedir. Donör teminindeki bu kısıtlılık ülkemizde organ bağışı fikrinin benimsenmemesinden kaynaklanmaktadır. Organ naklinin önemi toplum tarafından anlaşıldıkça, bağışlanan organ sayısı giderek artacaktır. Bu maksatla başlatılan Organ Bağışı Kampanyamız tüm hızıyla devam etmektedir.

Çorum’da  2013-2016 yılları arasında toplam 1016 organ bağışı alınmıştır.2017 yılında ise Sağlık Müdürlüğümüzün başlattığı organ bağışı kampanyası sonucunda 22 Mart 2017 tarihi itibariyle 611 organ bağışı alınmış olup, bu rakamın daha da artırılması hedeflenmektedir.”

 

 

 

 

Son Güncelleme: 23.03.2017 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.