‘Organ bağışında ilk sıradayız’

2017 yılında yapılan organ bağış çalışmaları neticesinde Çorum Mart ayında 1.129 bağış ile il bazında, 554 bağış ile de İl Sağlık Müdürlüğü olarak kurum bazında Türkiye birincisi oldu.

03 Nisan 2017 Pazartesi 21:15
‘Organ bağışında ilk sıradayız’

2017 yılında yapılan organ bağış çalışmaları neticesinde Çorum Mart ayında 1.129 bağış ile il bazında, 554 bağış ile de İl Sağlık Müdürlüğü olarak kurum bazında Türkiye birincisi oldu.


2017 yılı üç aylık (Ocak-Şubat-Mart) döneminde ise Çorum 1.351 organ bağışı ile Türkiye dördüncüsü, Çorum İl Sağlık Müdürlüğü de Türkiye ikincisi durumunda.


İl Sağlık Müdürlüğü, “Türkiye’de tedavileri sadece organ ve doku nakline bağlı olan 24 bin 576 hasta bulunuyor ve bu sayıya her gün yeni hastalar ekleniyor.


Bu nedenle ülkemizde organ nakli bekleyen insanları göz önüne bulundurarak hareket etmek çok önemlidir.



Organ ve doku naklinin gerçekleşebilmesi, ancak organ ve doku bağışı ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle toplumda, organ nakli bilincinin oluşturulması şarttır. Bu bilincin oluşturulmasında, en büyük görev Bakanlığımız kurum ve kuruluşlarına düşmektedir.


Yaşam gibi kıymetli bir cevheri bir insana hediye etmenin değerli bilincine hepimizin aynı farkındalıkla yaklaşması gerekmektedir.  İl Sağlık Müdürlüğümüzün organ bağışı konusunda çalışmaları aynı hızla devam edecektir” dedi.




ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARETLER

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın ailesi ziyaret edildi.

Babası Zekeriye Darbaş ve annesi Zeynep Darbaş ile samimi bir ortamda görüşme geçekleştirildi. Kendilerine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın selamı iletildi. Akabinde Sungurlu’da şehit Uzman Jandarma Çavuş İlhan Çağlayan’ın ailesi ziyaret edildi.




Sağlık problemleri olan şehit annesi Zeynep Çağlayan ve babası Hasan Çağlayan’ın hastaneye yatarak tedavi olmaları ile ilgili planlama yapıldı. Ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun ailesi ziyaret edildi. Şehidin annesi Sultan Keyvanoğlu’nun sağlık sorunlarının giderilmesine yönelik olarak Sungurlu Devlet Hastanesi başhekimine gerekli talimatlar verildi. Daha sonrasında Piyade Komando Er Hacı Ömer Kanat’ın ailesi ve Jandarma Astsubay Çavuş Orhan Yazdıç’ın aileleri ziyaret edildi.



SAĞLIK HİZMETLERİ STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI
HAZIRLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI



Sağlık Hizmetleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlama ve Koordinasyon Kurulu Hitit Üniversitesi Rektörlük binasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan başkanlığında;  Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve kurulda görevli üyelerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Eylem planının temel ilke ve amaçlarını, hedeflerini, performans ölçülerini, izlenecek olan yöntemlerin uygulanması ve planlama sürecinin işleyişini yönlendirmek amacıyla birinci toplantıda alınan kararlar çerçevesinde kurumların yaptığı çalışmalar değerlendirildi. Üçüncü toplantının 18.04.2017 Salı günü yapılması kararlaştırıldı.


RESMİ YAZIŞMA KURALLARI KONULU EĞİTİM



2017 Yılı Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri kapsamında; el yazısıyla atılan imza ile fiziksel ortamda veya güvenli elektronik imza kullanılarak elektronik ortamda yapılan resmî yazışmalara ilişkin kuralları belirlemek ve bilgi, belge veya doküman alışverişinin hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamak amacıyla 28.03.2017 Salı günü 09 30-10 30 saatleri arasında Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli toplam 89 personele İzleme Ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünde görevli Şef Bekir Akman tarafından Resmi Yazışma Kuralları konulu eğitim verildi.


Son Güncelleme: 03.04.2017 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165