Organlarını bağışladılar

Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’da organ bağışına destek vererek “Organ Bağışı Haftası” kapsamında düzenlenen kampanyaya katılarak organlarını bağışladı.

04 Nisan 2017 Salı 14:50
 Organlarını bağışladılar


Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’da organ bağışına destek vererek “Organ Bağışı Haftası” kapsamında düzenlenen kampanyaya katılarak organlarını bağışladı.

Kaymakam Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’a Organ Bağışı kartlarını takdim eden Hastane Başhekimi Dr. Metin Karan, organ bağışının önemine dikkat çekerek bu değerli kampanyaya vermiş oldukları destekten ötürü Kaymakam Kurtyemez ve Başkan Eyvaz’a teşekkür etti.

AK PARTİ ALACA TEŞKİLATINDAN ORGAN BAĞIŞINA DESTEK

Adalet ve Kalkınma Partisi Alaca İlçe Teşkilatı, Devlet Hastanesine giderek "Organ Bağışı Haftası" kapsamında bağışta bulundu.


Başta İlçe Başkanı Ümit Tokgöz olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları da organ bağışına destek verdi. Organ bağışı sırasında hastane başhekimi Dr. Metin Karan Türkiye'de organ nakli bekleyen hastaların sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, "Organ nakli ile ilgili en önemli sorun ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeter sayıda organın bulunmaması olarak gösteriliyor. Ancak buna rağmen son 10 yılda organ nakli sayısı ve kalitesi giderek yükseliyor" dedi.

Günümüzde en çok böbrek, karaciğer, pankreas, kalp ve daha az oranda da ince bağırsak nakli yapılmakta olduğunu ifade eden Dr. Metin Karan, şunları söyledi: "Organ nakli, tedavisi tıbben mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı ya da beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan sağlıklı organın nakledilmesine denilmektedir. Kalp nakli dışında önemli bir kısmı canlıdan canlıya yapılabilmektedir.

Siz organlarını bağışlamak isteyen değerli hasta ve hasta yakınlarının hastanemizde bulunan organ bağış birimine müracaat ederek organlarınızı bağışlayabilirsiniz. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca organ bağışı kampanyasına destek veren başta İlçe Başkanı Ümit Tokgöz olmak üzere AK Parti Alaca İlçe Teşkilatı'na teşekkür ediyorum" dedi.



Son Güncelleme: 04.04.2017 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165