‘Ortak çalışmalar memnuniyet verici’

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Bankası Ticari Bankacılık Müdürü Ali Bakdur ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

28 Mayıs 2017 Pazar 21:53
‘Ortak çalışmalar memnuniyet verici’

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Bankası Ticari Bankacılık Müdürü Ali Bakdur ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.


Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Yrd. Doç. Dr. İlker Sakınç ve Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ile Doç. Dr. İsmail Yıldırım’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Türkiye’de katılım bankacılığı alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Üniversitenin bu alanda yaptığı projeleri takip ettiklerini ifade etti. Üniversite ile ortak çalışmalar yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını da dile getiren Genel Müdür Göktaş, Rektör Prof. Dr. Alkan’a başarılar diledi. 


Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Bankacılık ve Finans Bölümünün 3 yıl önce öğrenci alımına başlamış olmasına rağmen kısa zamanda çok başarılı faaliyetler yaptığını ifade ederek ders içeriği konusu başta olmak üzere günümüz bankacılık ve finans alanında ihtiyaç duyulan ve sektörün taleplerine uygun öğrenci yetiştirmek üzere tüm çalışmaların özenle gerçekleştirildiğini belirtti. 


Yürütülen faaliyetlerin başında 2015 yılında Üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen “Katılım Bankacılığında Yeni Ufuklar” isimli panel olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bölüm bünyesinde “Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans Eğitimi”nin verildiğine dikkat çekerek İslami Bankacılık (Katılım Bankacılığı) konusunun seçmeli ders olarak verildiğini ifade etti. Aynı zamanda Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile birlikte öğrencilere bu alanda ilk defa uygulandığı bilinen 20 saatlik Sertifikalı Katılım Bankacılığı eğitimlerinin düzenlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, başarılı olan öğrencilere Hitit Üniversitesi ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından sertifika verildiğinin alını çizdi. 


Üniversitenin 2016 yılında 19. Finans Sempozyumunu da ev sahipliği yaptığına da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, İİBF Bankacılık ve Finans Bölümü ve Üniversitenin Meslek Yüksekokullarında yer alan ilgili bölümlerinde İslami Bankacılık ve finansın her alanında çalışmaların yapıldığını vurgulayarak ziyaretlerinden dolayı Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.


Son Güncelleme: 29.05.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165