Ortaköy'de kandil kutlaması

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy İlçesi’nde kandil gecesi tüm halka ev ev dolaşarak kandil simidi dağıttırdı.

14 Aralık 2016 Çarşamba 18:59
Ortaköy'de kandil kutlaması

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy İlçesi’nde kandil gecesi tüm halka ev ev dolaşarak kandil simidi dağıttırdı.


Kutsal değerlerlerin öneminin altını çizen Taner İsbir, “Müslümanlıkta günler ve geceler birbirinden ayrılmaz. Hepsi Allah’a aittir. Hangisinde en çok iyilik yapılırsa, yapan için o gün en değerli olanıdır.


Bununla birlikte her gün ve gece yapmamız gereken iyilikler, onları belli zamanlarda toplu olarak yapınca bir başka değer kazanırlar. Nasıl ki cemaatle kılınan namazın sevabı tek başına kılınan namazdan fazlaysa, toplu yapılan iyiliklerin sevabı da tek yapılanlardan fazladır.


Kutsal gün ve geceler, sevginin, merhametin, affetmenin ve bunlar yolu ile yücelmenin sebebi olur. Müslümanlar her zaman şefkatli, merhametli ve affedici olmalıdır. Fakat böyle olmayı unuttukları da olur. Kutsal gün ve geceler insanlara unutulan iyi davranışları hatırlatır” diyerek herkesin kandilini kutladı.

 

 

 

Son Güncelleme: 14.12.2016 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.