Ortaköy’de Nevruz kutlaması

Nevruz Bayramı, Ortaköy’de etkinliklerle kutlandı. Belediye Başkanlığı ve İlçe Kaymakamlığı...

27 Mart 2015 Cuma 09:44
 Ortaköy’de Nevruz kutlaması


Nevruz Bayramı, Ortaköy’de etkinliklerle kutlandı. Belediye Başkanlığı ve İlçe Kaymakamlığı ortaklığında düzenlenen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.


Etkinlikle, Ortaköy Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından bir konuşma yapan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, “55 yıllık ilçemizde ilk defa Nevruz etkinlikleri kutlanmaktadır. Bir ilki gerçekleştirmenin gurur ve onurunu yaşıyoruz. Türk milletinin örf, adet, geleneğimiz ve kültürümüzün unutulmaya yüz tuttuğu ilçemizde ilk defa etkinlik düzenlemiş bulunuyoruz. Maalesef Nevruz Bayramı’nı bir takım fitne, fesat ve bölücü unsurlar asilik için kullanmaktadırlar. Ortaköy ilçemizden onlara sesleniyoruz. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır. Bin yıllık Anadolu toprakları kir tutmayacaktır. Bölücü unsurlara karşı etten duvar ördük, onlara inat Türk milletinin geleneği ve kültürü olan nevruzu kardeşlik içerisinde kutlayacağız. Nevruz Bayramı’nın ilçeme, ülkeme ve mazlum milletlerin kurtuluşa vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.


Daha sonra Belediye Başkanı Taner İsbir, İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş, Garnizon Komutanı İbrahim Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan İsbir Nevruz ateşini yaktılar. Geleneksel bulgur pilavı ikramının ardından  Başkan İsbir, Kaymakam Aktaş ve Garnizon Komutanı Kaya ilçe halkı ile halay çektiler.




Son Güncelleme: 27.03.2015 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.