Osmancık Kızılırmak ıslah Projesi başladı

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş...

28 Ekim 2015 Çarşamba 14:12
Osmancık Kızılırmak ıslah Projesi başladı

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Kızılırmak Islah Projesi çalışmalarının başladığını bildirdi.

Başkan Karataş, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci ve ihaleyi alan firmanın yetkilileri ile birlikte projesinin gerçekleştirileceği Kızılırmak sahilinde incelemelerde bulundu.

Firmaya yer teslimi yapıldığını, projenin ihale bedelinin 45 milyon 943 bin 500 TL olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Hamza Karataş, "Proje tamamlandığında şehir merkezinde taşkınların önüne geçilmiş olacak. Kızılırmak ıslah projesi şehrimiz için tarihi projelerden birisiydi. Kamulaştırma maliyetleri nedeniyle gerçekleştirilmesi zora girmiş bir projeydi. Ancak Obruk barajı nedeniyle şehir merkezinde büyük bir taşkın riskiyle karşı karşıya kalmıştık. Bu nedenle Kızılırmak ıslah projesi hayati bir önem taşıyordu. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile görüşmelerimiz neticesinde olumlu sonuç alındı ve proje hayata geçiriliyor.” dedi.

800 GÜNDE TAMAMLANACAK

İnelsan İnşat ve İtekar Yapı ortaklığının üstlendiği çalışmaların 800 günde tamamlanacağını belirten Başkan Karataş “Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Böylelikle ihalede belirtilen süre de başlamış oldu. Tabi önce kamulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Çünkü Proje alanında özel mülkiyete haiz gayrimenkuller var. İstimlak yapıldıktan sonra ırmak yatağı genişletilecek. Proje kapsamında Kızılırmak kenarı çift taraflı yaklaşık 5 kilometre fore kazılı duvar yapılacak” şeklinde konuştu.

ŞEHİR SİLÜETİNE UYGUN ASMA KÖPRÜ YAPILACAK

Projenin ilçe turizmine de değer katacağını belirten Başkan Karataş, “Proje kapsamında Anadolu’nun en büyük tarihi köprüsü olan Koyunbaba Köprüsünün tüm gözleri açılacak. Köprünün ilk yapıldığı yıllarda olduğu gibi tüm ayakları Kızılırmak’ın içerisinde kalacak. Tarihi köprü yapılış amacına uygun bir şekilde yeniden hayat bulmuş olacak. Kızılırmak üzerine mevcut ahşap yaya köprüsünün yerine bir de asma köprü inşa edilecek. Asma Köprü Osmancık Kalesi, Kızılırmak ve Koyunbaba Köprüsünün oluşturduğu şehir siluetine uygun bir şekilde tasarlandı. Andezit kaplama olacak ve Kızılırmak’a ayrı bir güzellik katacak. ” ifadelerini kullandı.

İHA




Son Güncelleme: 28.10.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.