Osmancık riskli yer

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan...

21 Kasım 2013 Perşembe 15:34
 Osmancık riskli yer


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği yanıt; Türkiye'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasını ortaya koydu. Buna göre riskli alan ilan edilen altı yer; Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana, Karaman.

Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığı tespit edilerek, riskli alan ilan edilen altı yere ilişkin bilgi verdi.


-RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN ALTI YER-

Bakan Bayraktar, Amasya İli, Merkez İlçesi Kirazlıdere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 4.21 hektarlık alan, üzerindeki yapılaşmanın can ve mal kaybına yol açma riski bulunduğu gerekçesiyle Bakanlar Kurulunun kararı ile "riskli alan" ilan edildiğini söyledi.

Bayraktar, Çorum İli, Osmancık İlçesi, Yeni, Hıdırlık, Yazı, Ulu cami, Kızılırmak, Cumhuriyet, Gemici, Çay, Güney ve Yeşilçatma Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 166.24 hektarlık alana ilişkin Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yapılan yazışmalarda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Kızılırmak Havzasında yer alan, Çorum İli, Osmancık İlçe Merkezinin, yaklaşık 5000 metrelik bölümünün 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında değerlendirilebileceği bildirilmiş olup, üzerindeki yapılaşma, kaya düşmesi ve taşkın riski açısından can veya mal kaybına yol açma riski taşıdığı gerekçesiyle Bakanlar Kurulu Kararı ile "Riskli Alan" ilan edildiğini belirtti.





(ANKA)

Son Güncelleme: 21.11.2013 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.