Osmancık sel baskınlarına hazır

Çorum’un Osmancık Belediyesinin sel baskınlarına karşı tedbir çalışmaları devam ediyor.

15 Ağustos 2014 Cuma 16:33
 Osmancık sel baskınlarına hazır


Çorum’un Osmancık Belediyesinin sel baskınlarına karşı tedbir çalışmaları devam ediyor. 

Bu yıl etkili yağışlarda meydana gelen sel baskınlarında D-100 Karayolunun trafiğe kapanmasına ve onlarca evde su baskınlarına neden olan Tillim Çayına ikinci menfez açıldı.

İlçede sel baskınlarının önüne geçmek için yürütülen tedbir çalışmalarının artarak devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Hamza Karataş “Geçtiğimiz aylarda mevsim normallerinin üzerinde olağanüstü yağışlar nedeniyle sel baskınları yaşadık. Selden en çok Doğudere ve Tillim Çayı nedeniyle D-100 Karayolu üzerinde Şenyurt Mahallesi ve yolun altında da Yeni ve Cumhuriyet mahalleleri etkilendi. Buralarda sel baskınlarını önlemek için belediyemiz tarafından kısa sürede alınabilecek tedbirleri masaya yatırdık. Sel nedeniyle D-100 Karayolunun da trafiğe kapandığı Danişment Gazi Caddesinde daha önce üzeri kapatılmış bir menfez olduğunu tespit ettik. Bu menfez ilçenin yağmur suyu hattına bağlı olmadığı için daha önce iptal edilmiş. Menfezi ilçenin yağmur suyu hattına bağlayarak kullanıma açtık. Böylelikle Tillim Çayı ve Doğudere’den gelen sel iki ayrı menfezle doğrudan Öğretmenevi yanındaki su kanalına tahliye edilecek” dedi.

İlave yağmur suyu hatları ve yeni açılan menfezle sel baskınlarının büyük oranda önleneceğini kaydeden Karataş, DSİ ile işbirliği yaptıkları kuşaklama projesi tamamlandığında ise sel baskınlarının tarihe karışacağını sözlerine ekledi.




İHA

Son Güncelleme: 15.08.2014 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.