Osmancık Yolu 2019 sonunda bitecek

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Çorum-Osmancık Yolu’nda başlatılan çalışmalar devam ediyor.

12 Nisan 2017 Çarşamba 10:53
Osmancık Yolu 2019 sonunda bitecek

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Çorum-Osmancık Yolu’nda başlatılan çalışmalar devam ediyor.


Abdullah Alemdar A.Ş. ve Cemal Beğen İnşaat Limited Şirketi iş ortaklığınca yürütülen çalışmalar, hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte hız kazandı.


Çorum-Laçin arası ve Osmancık-Merzifon ayrımı ile Laçin arasındaki ulaşım hattını içine alan bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Yakup Beğen, “Toplamda 43 kilometrelik duble yol yapım işini içine alan çalışmalarımızı, 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlanmayı planlıyoruz” dedi.


58.7 MİLYON TL’YE MÂL OLACAK


58 milyon 730 bin TL’ye mâl olması beklenen çalışmaların geçen yıl Mayıs ayında başladığını hatırlatan Yakup Beğen, Kırkdilim mevkiindeki zorlu kış koşullarının işleyişi yavaşlattığına dikkat çekti.


Baharla birlikte hava koşullarının iyileşmesine bağlı olarak çalışmaların yeniden hızlandığını vurgulayan Beğen, Kurbançalı mevkiinde yapımına başlanan Karayolları KırkdilimŞantiyesi’nin yaklaşık bir aya kadar faal hale geleceğini açıkladı.


Çorum Valisi, milletvekilleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yakından takip ettiği yol çalışmaları dahilinde bugüne kadar Osmancık-Laçin arasındaki 7 kilometrelik kısımda düzenlemeler yapıldığını anlatan Beğen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


VİRAJLAR KALKIYOR, MESAFE KISALIYOR


“Çorum-Osmancık Yolu’nda Osmancık-Laçin arası ve Osmancık-Merzifon ayrımı ile Laçin arasında toplam 43 kilometrelik duble yol yapım işini yürütüyoruz.


2016 yılı Mayıs ayında başlayan yol yapım çalışmalarımızı 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlamayı planlıyoruz. Osmancık-Laçin arasındaki 7 kilometrelik kısımda yoğunlaşan çalışmalarımızı hava koşullarının iyileşmesiyle birlikte Laçin-Çorum arasındaki hatta da sürdürüyoruz.


Kurbançalı mevkiinde yapımına başladığımız Karayolları Kırkdilim Şantiyesi yaklaşık bir aya kadar faal hale gelecek. Bu kapsamda 8 hektarlık alanda Taş Ocağı ve Konkasör Tesisi kuruyoruz. Yüksek kapasiteli kırma ve eleme işlemi gerçekleştirecek bu tesis en yakın zamanda üretime başlayacak. Beton Santrali ve Mekanik Stabilizasyon Plenti kurulacak alanda da çalışmalarımız sürüyor. Tesiste kullanacağımız tüm malzemeler mobil olarak şantiye sahasında yerini aldı.


Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kırkdilim Şantiyesi biraz gecikti ama kısa sürede tesisleri faaliyete geçirerek bu gecikmeyi telafi etmeyi hedefliyoruz. Ardından da yol çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürecek. 58 milyon 730 bin TL’ye mâl olacak çalışmalar neticesinde kazalara davetiye çıkaran Osmaniye ve Sarmaşa virajları ortadan kalkacak. Ayrıca Çorum-Laçin arasında yapılacak yeni varyant ile mesafe kısalırken ulaşım daha kolay ve güvenli hale gelecek.”


Kaynak:www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 12.04.2017 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165