Osmancık’a Ankara desteği

Osmancık’ta yaşanan sağanak ve sel felaketinin ardından Osmancık Belediyesi’nin başlattığı...

20 Temmuz 2014 Pazar 14:13
 Osmancık’a Ankara desteği


Osmancık’ta yaşanan sağanak ve sel felaketinin ardından Osmancık Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar Ankara Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile aralıksız sürüyor.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede etkili olan sağanak yağışın ardından bütün belediye personelinin gerekli çalışmaları yapması için seferber edildiğini söyledi.


Karataş, yaptığı açıklamada “17 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan aşırı sağanak yağış Doğudere ve Tillim Çayında sele neden oldu. Osmancık’ın geçmişte en büyük dereleri olan bu alanlar ne yazık ki zamanla doldurulmuş ve imara açılmış. Geçmişte yapılan bu büyük yanlışların ne yazık ki bu gün olumsuz etkisini yaşıyoruz. Ancak bunun böyle devam etmemesi için kalıcı önlemler almak zorundayız. Bu noktada Orman ve Su İşleri Bakanlığının hazırladığı projenin hızlandırılması için çaba harcıyoruz. Öte yandan ilçemizde yapımı devam eden yağmur suyu tahliye projesinde de bir değişikliğe giderek projeyi Tillim Çayı ve Doğudere’ye göre yeniden şekillendirdik.” ifadelerini yer verdi.


Ankara’dan araç ve personel desteği


Sel baskınlarının yaşandığı mahallelerrde tahliye çalışmalarının yapıldığını belirten Karataş, Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin desteği ile rögarların ve yağmur suyu tahliye borularının temizlenmeye çalışıldığını kaydetti.


Sel baskının Kültür ve Turizm Bakanlığındaki görüşmeler nedeniyle Ankara’da bulunduğu sırada gerçekleştiğini kaydeden Karataş, “Haber alır almaz gerekli talimatları vererek belediyemizin tüm personelini seferber ettik. Belediyemize ait tek vidanjör bakımda olduğundan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek destek istedik. Anında bir vidanjör ile iki personel 30 günlüğüne ilçemize görevlendirildi. Olası bir yağışa karşı tedbirli olmak amacı ile tıkanan rögarlar ve yağmur suyu hatlarının tekrardan açılması için Ankara’dan gelen ekiple birlikte çalışma yürütülüyor.” diye konuştu.


CADDE VE SOKAKLAR TEMİZLENİYOR


Karataş, sel nedeniyle zarar gören cadde ve sokakların onarılması için de Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarının aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.

 



Son Güncelleme: 20.07.2014 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165