Osmancık’ta duygusal veda

Osmancık’ta 10. Hac Kafilesi önceki gün İkindi Namazı sonrası Beylerçelebi (Ulucamii)...

21 Eylül 2014 Pazar 14:18
 Osmancık’ta duygusal veda

Osmancık’ta 10. Hac Kafilesi önceki gün İkindi Namazı sonrası Beylerçelebi (Ulucamii) önünde önünde yapılan dualarla uğurlandı.

Yapılan törende Osmancık Müftü Vekili Vaiz Ali Mustafa Yıldırım, kutsal topraklara giden hacı adaylarınaonhitaben bir konuşma yaptı. Yıldırım, konuşmasında, "Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşır. Çünkü o beldeler, yeryüzünde rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, peygamberlerin ve son peygamber Hz. Muhammed’in (sav) makamı ve mekanının olduğu yerdir. Allah resulünün doğup büyüdüğü, yürüdüğü, vahyin indiği, yaşadığı, sevindiği, üzüldüğü, velhasıl hayatını yaşadığı ayak izlerinin olduğu, o kutsal beldelere yolculuktur. Bu yolculuk, İslamın 5 temel esasından biri olan, Hac ibadetinin yapıldığı tek ve yegane mekan olan Beytullah’a, Arafat’a, Mina’ya ve Müzdelife’ye yapılan bir yolculuktur" ifadelerine yer verdi.

Tören esnasında bazı hacı adayı yakınları duygulanarak gözyaşı döktü.




Son Güncelleme: 21.09.2014 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.