OSMiAD’ın çabası sonuç verdi

Osmancık İşadamları Derneği (OSMİAD) pirinçte KDV’nin yüzde 8’ten yüzde 1’e düşmesinin olumlu bir gelişme olduğunu...

27 Ocak 2015 Salı 11:51
 OSMiAD’ın çabası sonuç verdi


Osmancık İşadamları Derneği (OSMİAD) pirinçte KDV’nin yüzde 8’ten yüzde 1’e düşmesinin olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi.


Osmancık İş Adamları Derneği (OSMİAD),  çeltik ekicileri ve fabrika sahipleri ile Kale Otel’de akşam yemeğinde bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.


Osmancık İş Adamları Derneği (OSMİAD) Başkanı Sakin Bilge, pirinçte KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin Osmancık ve çevresinde sevinçle karşılandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Osmancık'ta 8 adet çeltik fabrikasında yıllık 25 bin ton pirinç üretildiğini belirten Bilge, 2 bin 500 hektar alanda ekimi yapılan çeltik çeşidinin 1997 yılında Osmancık 97 ismiyle tescillendiğini hatırlattı. Dünyanın birçok yerinde Osmancık 97 çeltiğinin ekildiğinin altını çizen Bilge,  sektörün tarım ve sanayi olarak ilçenin can damarı olduğunu kaydetti. Bilge, KDV indirimini sadece Trakya'da Çeltik Üreticiler Birliği ile OSMİAD’ın takip etttiğini, konuyu sık sık toplantılarda ve basın aracılığı ile gündeme getirdiklerini kaydetti.


OSMİAD Başkanı  Sakin Bilge, şöyle dedi: “Kuru gıdalarda uygulanan yüzde 1’lik KDV oranının pirince de uygulanması fevkalade güzel, olumlu bir uygulama. Yüzde 1’lik KDV oranı pirinçte hem kaçağı önleyecek hem de ticareti hareketlendirecek. Çünkü KDV’nin yüzde 8  olması fatura kesilmesinden kaçınılması gibi bir sorunu ortaya çıkarıyordu. Yüzde 1’e inince herkes fatura kesecek, hem devlet hem millet kazanacak. Pirinçte KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi ilçemizde hem çeltik tarımı yapan çiftçilerimiz tarafından hem de üretici sanayicilerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Biz OSMİAD olarak 3 yıl önce çeltik çalıştayında konuyu gündeme getirerek Çorum Milletvekilimiz Sayın Cahit Bağcı'ya da konu hakkında bilgi vermiştik. Milletvekilimiz ilçemiz için önemli olan bu konunun takipçisi olmuş ve TBMM’de gündeme getirmişti. Ayrıca talebi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a kadar iletmişti. Bugün ilçemizin önemli bir talebinin karşılanmış olmasının sevincini dernek tüccarlarımız, esnafımız, çiftçilerimiz olarak yaşıyoruz. Başta bize bu müjdeyi veren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Milletvekili Bağcı'ya Osmancık adına teşekkür ediyoruz.” Dedi.




Son Güncelleme: 27.01.2015 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.