Otobüs işletmelerine borç yapılandırma imkânı

Çorum Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği yöneticileri, dışarıdan bir şahıs ya da firmanın...

16 Aralık 2014 Salı 15:39
 Otobüs işletmelerine borç yapılandırma imkânı


Çorum Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği yöneticileri, dışarıdan bir şahıs ya da firmanın, yeni terminal binasının işletmeciliğini yapmasının bir çok probleme neden olduğunu gerekçe göstererek, işletmeciliğin Çorum Belediyesi tarafından yapılmasını talep etti.


Bilindiği gibi Çorum Ticaret ve Sanayi Odası da, Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği'nin, TSO Meslek Komite Başkanı Haluk Aşkın aracılığıyla gündeme getirdiği 'yeni terminal binasının işletmeciliğinin Çorum Belediyesi tarafından yapılması' yönündeki talebini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye iletmesinin ardından Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile görüşmeler devam etti.


Değerlendirme sürecinin ardından Çorum Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda, Çorum esnafının çıkarlarını gözeterek yeni terminalin işletmesinin herhangi bir şahıs ya da firmaya devretmeksizin belediye tarafından yürütülmesine karar verdi.


Son tarih 19 Aralık


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, terminalin işletmeciliğini mevcut terminalde olduğu gibi kendilerinin yapacaklarını belirterek, "Ancak, mevcut terminaldeki bazı otobüs işletmelerimizin Çorum Belediyesi'ne kira borçları bulunmaktadır. Belediye olarak esnafımızı mağdur etmemekte kararlıyız ancak rekabet eşitliği ilkesi açısından bu borçları da tahsil etmek durumundayız. İşletmelerimize, belediyeye olan borçlarını yapılandırma imkânı sağlayacağız. İşletmelerimiz, biri peşin dört taksit halinde borçlarını yapılandırabilecekler. Teminat vermek şartıyla yapılabilecek bu yapılandırma için son tarih 19 Aralık Cuma günüdür" dedi.


Borçlarını yapılandırmayan otobüs işletmelerinin, yeni terminal binasında yer kiralayamayacağını belirterek "Borç yapılandırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından gelecek hafta da bürolar için kira ihalesi yapmayı düşünüyoruz. İhale şartnamesini yakında duyuracağız" dedi. 


TSO Meslek Komite Başkanı Haluk Aşkın da, kendi komitesinin talebi olan bu konunun gündeme getirilmesi ve Çorum esnafının lehine bir sonuç çıkmasından dolayı TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'a teşekkür etti.


‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’


Gerek Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın gerekse Çorum Belediyesi'nin, esnafın taleplerine kayıtsız kalamayacağını belirten Başaranhıncal, otobüs işletmecilerinin hem mağdur olmaması, hem de mevcut borçlarından kurtulmaları için bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söylemiştir. Başaranhıncal, yapılan görüşmelerden hem esnaf, hem de ilimiz adına olumlu bir sonuç çıktığını, bundan sonraki süreçte esnafın gerek hizmet kalitesi, gerekse terminale sahiplenmesi konusunda üzerine düşeni en iyi şekilde yapması gerektiğini belirterek, konuya gösterdikleri ilgi ve alâkadan dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başta olmak üzere Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve ekibine teşekkür etti. 




Son Güncelleme: 16.12.2014 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.