Otoyollarımızda somut gelişme!

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Çorum’un güney ve kuzeyinden geçecek olan otoban projelerinde yaşanan gelişmeleri özetledi

14 Aralık 2017 Perşembe 14:56
Otoyollarımızda somut gelişme!

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Çorum’un güney ve kuzeyinden geçecek olan otoban projelerinde gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.

ÇORUM'U İLGİLENDİREN İKİ OTOBAN PROJESİ

Vali Necmeddin Kılıç’ın 2017 yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda Habercim19’dan Mustafa Demirer’in otoyol projeleri ile İskilip-Tosya Karayolu’nun akıbeti konusunda yönelttiği iki ayrı soruya cevap veren Bölge Müdürü Kenan Keskin, “Çorum’u ilgilendiren Ankara-Samsun otoyol Projesi var. Ankara-Delice arası otoyol projesi ihale edilecek. İstanbul-Samsun-Merzifon hattı otoyol projesi sürüyor. Proje bittikten sonra ihale aşamasına gelinecek. “ dedi.

ÇORUM'UN İLÇE YOL AĞINDA SON DURUM

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, toplantıda yaptığı sunuma göre, 43 kilometrelik Osmancık-Çorum Karayolu’nda alt yapı çalışmaları sürüyor. Gelecek yıl 15 kilometresi bölünmüş yol olarak trafiğe açılacak.

38 kilometrelik İskilip-Çankırı yolunda alt yapı sürüyor. 2018 yılında 15 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olarak hizmete girecek. Osmancık Koyunbaba Köprüsü’nde çalışmalar 2018 yılı içinde bitecek.

Kırkdilim Yolu projesi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihale edilmesi bekleniyor. 2018 yılında köprü çalışmaları başlayacak.

Amasya-Çorum-Mecitözü Karayolu’nda alt yapı çalışmaları devam ediyor. Gelecek yıl içinde asfalt çalışmaları yapılacak. Cemilbey yolunda istimlak sorunlarının aşılması bekleniyor.

İSKİLİP-TOSYA YOLUNA AYRI PARANTEZ

38 kilometrelik İskilip-Tosya Karayolu’nda proje çalışmaları gelecek seneye bitiyor. Mevcut yol dışında yeni güzergah belirlendi. İskilip-Tosya yolu üzerinde 4 kilometrelik tüneller olacak.

RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

Vali Necmeddin Kılıç da, Çorum’un karayolu ağının modernizasyonda tarihi yatırımlar olacağını, Osmancık-Çorum arasında yolların köprü ve viyadükle delineceğini, özellikle Kırkdilim’in Çorum’a bir seferde yapılacak en büyük yatırım olacağını belirterek, “Kırkdilim, Merzifon, Osmancık, İskilip, Çankırı, otoyol projeleri ile yolları  Çorum’un rüyası gerçekleşiyor.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.12.2017 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.