Özel Okul Müdürleri ile toplantı

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu başkanlığında yapılan toplantıda özel okulların çalışmaları değerlendirildi.

21 Nisan 2017 Cuma 16:50
Özel Okul Müdürleri ile toplantı

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu başkanlığında yapılan toplantıda özel okulların çalışmaları değerlendirildi.

Çorum genelinde 6  Okul Öncesi, 6  İlkokul, 6  Ortaokul, 12  Temel Lise, 4  Anadolu Lisesi ve 3  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 37 adet özel okul bulunduğunu belirten Kuşcu: “Bu okullarımızda toplam 4.556 öğrenci eğitim ve öğretime devam etmektedir. Özel okula devam eden 1.601 öğrencimiz ise eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmaktadır. Türkiye genelinde özel okullara devam eden öğrencilerin, resmi okullara devam eden öğrencilere göre oranı %7.6 iken, ilimiz genelinde bu oran %4.8 dir. Özel okula devam eden öğrenci sayısının Bakanlığımız hedefleri doğrultusunda arttırılmasına ilişkin çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Toplantıda ayrıca 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen esaslara uygun olarak öğrenci yetiştirme sürecinde yapılan çalışmalar ve karşılaşılan problemler ele alındı.


Son Güncelleme: 21.04.2017 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.