ÖZEL VE FARKLI ORGANİZASYON

Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ev sahipliğinde Çorum Belediyesi’nin düzenlediği vefa iftarını değerlendirdi.

29 Haziran 2016 Çarşamba 10:42
 ÖZEL VE FARKLI ORGANİZASYON


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ev sahipliğinde Çorum Belediyesi’nin düzenlediği vefa iftarını değerlendirdi.


Çorum Belediyesi’nin memlekete katkı veren isimlere yönelik düzenlediği iftar Ramazan ayının en dikkat çeken organizasyonu oldu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, başlayan ve yeni başlatılan yatırımlar 5 dakika süren kısa ve etkili bir sunumla katılımcılara hatırlatıldı.


Sunumun bitiminde iddialı ve reklam içeren sloganlar yerine belediye ve onun yöneticilerine güvenmeye devam edilmesi mesajı verildi. 700 kişinin davet edildiği iftara büyük oranda icabet edildi. Külcü, davetlilerin önemli bir bölümünü kendisine ait özel ajandasından belirledi. Çorum ortak paydasında buluşanlar birbirleriyle selamlaşma, hal hatır sorma ve sohbet etme fırsatı buldu. İftarın en çarpıcı kısmı Külcü’nün konuşmasının içeriği oldu.


İşte o yorum:


Çorum Belediyesi tarafından önceki akşam bir iftar düzenlendi.


DİKKAT ÇEKEN ORGANİZASYON


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programı, Ramazan ayının en dikkat çeken organizasyonu oldu.


700 KİŞİYE DAVET


İftara Çorum'a hizmet eden, katkı veren, emeği geçen kamu ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra siyasi ve dünya görüşleri farklı her renkten yaklaşık 700 kişi davet edildi, davete icabet yoğun oldu.


BAZI İSİMLER KÜLCÜ'NÜN AJANDASINDAN


Külcü, davetlilerin önemli bir bölümünü kendisine ait özel ajandasından belirledi. Davetler Özel Kalem Müdürü ve Kültür Müdürlüğü'nün özel personeli tarafından yapıldı. Bazı isimleri bizzat Külcü aradı.


SALON GİRİŞİNDE KARŞILANDILAR


Misafirler Anitta Otel'in girişinden itibaren iki Başkan Yardımcısı tarafından karşılandı, iftarın yapılacağı salonda ilgi devam etti. Çorum ortak paydasında buluşanlar birbirleriyle selamlaşma, hal hatır sorma ve sohbet etme fırsatı buldu.


5 DAKİKALIK SUNUM


 İftar sonrası  salonun her iki tarafına yerleştirilen iki ayrı ekrandan Çorum Belediyesi'nin başlayan ve yeni başlatılan önemli yatırım projeleri hakkında rahat anlaşılır tarzda hazırlanmış 5 dakika süren kısa ve etkili bir sinevizyon sunumu yapıldı.


'GÜVEN'E DİKKAT ÇEKİLDİ


Sunumun sonunda reklam içerikli iddialı sloganlar yerine  'GÜVEN' kelimesine vurgu yapıldı. Yani  Başkan Külcü 'Bize güvenmeye devam edin' mesajı verdi.


Ardından kürsüye Belediye Başkanı Muzaffer Külcü geldi. Konuşmasında önemli ve çarpıcı tespitlerde bulundu.


250 BİN ÇORUMLU'YA SÖZ HAKKI


Çorum'un asıl sahibinin 250 bin Çorumlu olduğunu belirten Külcü, kendilerini emanetçi olarak gördüklerini, verilen emaneti hakkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirirken, bugüne kadar alışılagelmiş anlayışın dışına çıktı, her Çorumlu'nun memlekete dair söz söyleme hakkının bulunduğu mesajı verdi.


ADALET VURGUSU


Göreve geldikten sonra her alanda adaleti öne aldıklarını savunan Külcü, yönetim anlayışını kökten değiştirdiklerini anlattı.


RUTİN YÖNETİM ANLAYIŞI  DEĞİŞTİ


Külcü, belediyenin doğumdan ölüme kadar Çorumlu'nun hayatının içinde yer aldığını hatırlattı. Her kamu kurumu gibi kanun, yönetmelik ve mevzuata özen göstermek zorunlulukları bulunduğunu, ancak mücbir nedenlerle rutin yönetim anlayışının dışına çıkmalarının mazur görülmesini istedi.


ŞEHRİN HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ


Başkan Külcü, konuşmasının detayında taşrada rastlanılan ancak şehrin gelişip büyümesine sekte vuran bir hastalığa değindi.


FİTNE, DEDİKODU, ÇEKEMEMEZLİK...


Çorum'un biraz da esprili bir anlayışla fitne bağları ve deresi ile anıldığını hatırlatarak, memleketin  kıskançlık, çekememezlik, istememezlik, kıskançlık, birbirinin ayağından çekme gibi sıkıntılarından topyekun kurtulması gerektiğini öğütledi. Yapılan tüm işlerde dedikodu mekanizmasının harekete geçirilmesinin yanlışlığını vurguladı, herkesin bu manada öz eleştiri yapmasını tavsiye etti.


KÜLCÜ ŞAHSINI ES GEÇTİ


Öte yandan Külcü, şahsını devre dışı bırakıp davetlilere öz eleştiri tavsiyesinde bulunurken, serzenişte bulunduğu mevzuların bir kısmının belediye başkanı sıfatıyla bugüne kadar yaptıkları ve yapmadıklarının şehirdeki yansımaları olduğu gerçeğini es geçti. Misafirlerinin ekseriyeti farklı kesimlerden olmasına rağmen kısmen  de olsa siyaset dilini kullandı.


BİRLİKTE VURURSAK KAZANIRIZ


Çorum'un havaalanı talebi örneğinden yola çıkarak kentin sorunlarının çözümü hususunda bir ve beraber hareket edilmesinin gerekliliğine işaret etti. Memleketin kendi ölçeğindeki illerin gerisinde kalmasına asla gönüllerinin razı olmayacağını vurguladı, istediklerimizi elde etmek için birlik olup üzerine vurmamız gerektiğinin altını kalın çizgiyle çizdi. Aksi takdirde başarıyı yakalamamızın mümkün olmadığı uyarısında bulundu.


İŞADAMLARINA ÖZEL PARANTEZ AÇTI


Konuşmasında işadamlarına özel bir parantez açan Külcü, kazandıklarını dışarıya değil, memleketine yatırım olarak dönüştüren iş alemine hassaten teşekkür etti. Ardından yazıp çizdikleri ile şehri gündeme getiren yazarlara velhasıl memlekete çivi çakan 7'den 70'e herkese iyi dileklerini ifade etti.


ÖZEL VE FARKLI


Velhasıl, hem Çorum Belediyesi'nin iftar organizasyonu hem de Reis'in konuşma metni davete katılanlar için özel ve farklıydı.

Son Güncelleme: 30.06.2016 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbet 2016-06-29 13:57:22

normal bir durum sizde farklılık yaratmış. alışkın olmadığınızdan veya çorum'un alıştığımız küçük düşünme zihninden kaynaklanıyor. i̇şte basınımızda bu halde. siz durumunuzdan bihabersiniz. ben bir hatırlatayım dedim mustafa demirer.

Avatar
Sungurlu 2016-06-30 01:40:36

Çorum havaalanı hususunda kendi ölçeğinin gerisindeki illerden bugün itibariyle hala geri, cümleyi böyle düzeltmek gerek. Yozgat mı, Bingöl mü, Amasya mı bizim ölçeğimizde? Hatırlatırım.