Özgür Der Erdoğan’ı kınadı

Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kınadı.

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:53
 Özgür Der Erdoğan’ı kınadı


Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kınadı.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BM zirvesi için gittiği New York’ta basın mensuplarıyla söyleşisi esnasında sarf ettiği sözlerin dirayetli tutumdan çark edileceği izlenimini doğurduğunu iddia eden Kaya, “Türkiye, topyekün Suriye direnişini hedef alan Amerikan saldırganlığına hiçbir yolla ve hiçbir biçimde destek vermemelidir, veremez! Suriye’de 4. yılına yaklaşan sistematik zulümlere, katliamlara göz yumanların insanlıktan, barıştan söz etmeye haklarının olmadığının altını çiziyoruz. Türkiye İslam ümmetini yaralayacak hiçbir operasyonda yer almamalı, bilakis bu tür saldırılara karşı mazlumdan yana tutumunu sürdürmelidir. Geçmişte defalarca görüldüğü üzere emperyalist güçlere yanaşarak elde edilebilecek tek şeyin işbirlikçilik utancı ve zillet olacağını bir kere daha hatırlatıyoruz.” Dedi.


İşte Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın  o değerlendirmeleri;


“Afganistan ve Irak’ın işgalcisi, Yemen’den Somali’ye kadar İslam coğrafyasında devam etmekte olan insanlık suçlarının faili, Siyonist vahşetin baş destekçisi ABD Irak’tan sonra Suriye’de de katliam yapıyor. IŞİD’in ilerleyişini durdurma gerekçesiyle işbirlikçilerinin de katkısıyla denizden ve havadan Suriye topraklarına bomba yağdırıyor. ABD gerçekleştirdiği saldırılarla daha önce Irak’ta taifeci-mezhepçi güçleri desteklediği gibi, şimdi de Beşşar Esed diktatörlüğünün ömrünü uzatma çabasında.


Suriye’de direniş güçlerini hedef alan Amerikan saldırıları üç yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan yalanları açığa çıkarmış, sahtekârların maskelerini düşürmüştür.


Tüm bu süre boyunca Suriye halkının karşı karşıya kaldığı vahşeti sona erdirmek için kıllarını kıpırdatmayanlar, bırakın mazlumlara destek vermeyi, uyguladıkları silah ambargosu ile Suriye halkını savunmasız bırakanlar bugün açıkça diktatörlük rejiminin arkasında olduklarını göstermişlerdir. Geçtiğimiz yıl Doğu Guta’da gerçekleştirdiği kimyasal katliamdan sonra “kırmızı çizgilerimiz aşıldı” muhabbetiyle yalandan yere Esed rejimine tehditler savurarak günü kurtaran ABD, direniş güçlerine karşı sürdürdüğü çok yönlü baskı stratejisini askeri saldırılarla bir üst aşamaya taşıyarak safını açıkça belli etmiştir.


İşgalci-sömürgeci varlığıyla ve İslami hareketlere karşı açık düşman kimliğiyle ABD’nin bu coğrafyada Müslüman halklardan, mazlumlardan yana asla bir tavır geliştirmesi söz konusu olamaz. ABD ve onunla birlikte hareket eden Batılı güçler ve bölgedeki işbirlikçilerinin temel kaygısı ve hedefi Irak’ta da Suriye’de de statükoyu korumaktır. Oysa bu zalim statüko Müslüman halklar için esareti, zulmü ve işgali temsil etmektedir.


Erdoğan’ın Amerikan Saldırısına İlişkin Sözleri Kaygı Verici ve Yaralayıcı Olmuştur!


Bu süreçte Türkiye, emperyalistlerin IŞİD saldırganlığını önleme adı altında sergiledikleri bu ahlaksız ve adaletsiz kampanyaya mesafeli tutum alarak Müslüman halkların güvenini kazanmış, saygıdeğer bir konuma oturmuştur. Her ne gerekçeyle olursa olsun küresel haramilerin politikalarına alet olmama tutumunu sürdürmek zorundadır. Müslüman halkların beklentileri bu olduğu gibi, onur ve adalet de bunu gerektirir.


Ne var ki, BM zirvesi için gittiği New York’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın basın mensuplarıyla söyleşisi esnasında sarf ettiği bazı sözler bu dirayetli tutumdan çark edileceği izlenimini doğurmuştur. Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonları olumlu bulduğunu ve Türkiye’nin buna hem siyasi, hem askeri destek verebileceğini söylemiştir. Bu sözleri kaygıyla ve teessüfle karşılıyor, Erdoğan’ı kınıyoruz.


Ve bu ifadelerin sadece ev sahiplerini memnun etmeye matuf, pratik karşılığı olmayan sözler olduğunu umuyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tavrını gözden geçirmeye ve sözlerine açıklık getirmeye çağırıyoruz.


Türkiye, topyekün Suriye direnişini hedef alan Amerikan saldırganlığına hiçbir yolla ve hiçbir biçimde destek vermemelidir, veremez! Suriye’de 4. yılına yaklaşan sistematik zulümlere, katliamlara göz yumanların insanlıktan, barıştan söz etmeye haklarının olmadığının altını çiziyoruz. Türkiye İslam ümmetini yaralayacak hiçbir operasyonda yer almamalı, bilakis bu tür saldırılara karşı mazlumdan yana tutumunu sürdürmelidir. Geçmişte defalarca görüldüğü üzere emperyalist güçlere yanaşarak elde edilebilecek tek şeyin işbirlikçilik utancı ve zillet olacağını bir kere daha hatırlatıyoruz.”




Son Güncelleme: 24.09.2014 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2014-09-24 19:41:36

bismilahirrahmanirrahimmm.