Özgür Der’den gençlere özel kamp

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Çorum Şubesi, liseli gençlere İslami kimlik...

08 Ağustos 2015 Cumartesi 11:10
 Özgür Der’den gençlere özel kamp


Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Çorum Şubesi, liseli gençlere İslami kimlik, ahlak ve erdemlilik doğrultusundaki değerlerin kazandırılması amacıyla kamp düzenledi.


Lise seviyesindeki gençlerle Kastamonu'nun Tosya İlçesi, Çukurhan Yaylası'nda gerçekleştirilen kampta birliktelik bilinci, düzenli ibadet ve Kur'an okuma, programlı kitap okuma, sorumluluk alma ve görevini yerine getirme, gün mesaisini programlı kullanma gibi alışkanlıkların kazandırılması hedeflendi.


Sabah namazı ile başlanılan gün süresince gençler, önceden belirlenen namaz vakitlerinde hafız Ramazan Arslan imamlığında cemaatle namaz kılmak için bir araya geldiler. Namazların ardından gelenekselleşen Kur'an okumalarının ardından Türkçe mealleri de okundu. Sabah namazının ardından doğa yürüyüşü ve kahvaltı ile devam eden kamp, öğleden önce ve sonra olmak üzere derslerle devam etti.


'Gençlerin sorunları, ahlak, sorumluluklarımız, Kur'an Sureleri' gibi konuların ele alındığı derslerde gençler görevler aldılar. Ayrıca tüm yemek hazırlama ve bulaşık yıkama işleri yine gençler tarafından nöbet usulünce gerçekleştirildi.


Kampta futbol, voleybol, ip çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi oyunların yanında tüm gençlerin katılımıyla oynanan oyunlara yer verildi. Kamp ateşi  eşliğinde Özgür-Der Çorum Şubesi müzik grubunun da ezgilerle katkı sunduğu programda bilgi yarışmaları düzenlendi.


Furkan Doğan, Erdemli Gençlik ve Kollektif Salih Amel grupları arasında gerçekleşen çekişmeli bilgi yarışmalarındaki sorularla gençlerin güncel siyaset, Kur'an bilgisi, siyer ve tarih, öncü şahsiyetler ve genel kültür konularındaki dikkatleri ölçüldü.


Belirlenen vakitlerde çay eşliğinde kitaplarını okuyan gençler, beş günlük kampın sonunda Çorum'a döndüler. 





Fotoğraflar: Tarık Kuyumcu

Son Güncelleme: 08.08.2015 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165