‘Para Para Para’ Osmancık’ta çekilecek

Osmancıklı hemşehrimiz Birgül Yılmaz’ın kaleme aldığı ‘Para Para Para’ filmi Osmancık’ta çekilecek.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 18:17
 ‘Para Para Para’ Osmancık’ta çekilecek


Osmancıklı hemşehrimiz Birgül Yılmaz’ın kaleme aldığı ‘Para Para Para’ filmi Osmancık’ta çekilecek. Pirinci, sabunu, tarihi güzellikleriyle dünyaca üne sahip Osmancık, bu filmle ününe ün katacak.


‘Mezopotamya’ filminin yönetmeni Ömer Sarıkaya, Osmancık’ta çekeceği ‘Para Para Para’ adlı komedi filmi ile dev oyuncu kadrosunu bir araya getirecek. Gişe rekorları kırmaya aday filmin senaryosunu hemşehrimiz Birgül Yılmaz yazarken filmde ve projede sürpriz isimler de yer alacak.


Yıllardır birçok ülkede çekilen dünyaca ünlü sinemalara yapımcılık ve senaristlik yapan usta yönetmen Ömer Sarıkaya Osmancık'ta çekeceği film için dev bir kadro ile anlaştı. Aralarında tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı Tomris Çetinel, Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Caroline rolünü canlandıran Wilma Elles ve 90'lı yıllarda ‘Endi-Pol’den tanıdığımız Paul Dwyer gibi ünlü isimlerin yer alacağı komedi filminde ünlü futbolcu Ümit Karan da rol alacak.


Osmancık’a vefa


Osmancık'ın değişik bölgelerinde çekilecek olan film için 3 Osmancıklı bir araya geldi. Baba tarafından Osmancıklı olan tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı Tomris Çetinel, ‘İnancın Bilimi’ adlı belgesel filminde İsa Peygamber’i canlandırarak dünyanın gündeminde Çorumlu Hz. İsa olarak yer alan Hayati Akbaş ve filmin senaristi ve oyuncusu Birgül Yılmaz Osmancık'ta çekimi yapılacak olan komedi filminde buluştu.


Filmin senaristi Birgül Yılmaz büyük heyecan duyduğunu ve memleketi olan Osmancık'ı tanıtmak için büyük bir kadro çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 90 dakikalık filmin çekimlerine 1 Eylül'de başlanacağını belirten Yılmaz, komedi türündeki filmde Osmancık şivesinin kullanılacağını söyledi.


Yılmaz, Aralık ayında vizyona girmesi hedeflenen filmin ayrıca Cannes Film Festivali'nde de gösterileceğini kaydetti.


Filmin konusu


Gördüğü rüyayı mahallenin bilge delisine yorumlatan Abdullah, hiç hesapta yokken komşu kızı Güleser ile evlenir. Tek hayali amcası ile ortak olduğu çeltik tarlalarını satmak ve paraya kavuşmaktır. Oğlunun doğduğu gün amcası ve yengesini trajikomik bir şekilde kaybeden Abdullah, yine gördüğü bir rüya ile paranın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayacaktır.




Son Güncelleme: 25.08.2014 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yrd.doç.dr. S. Ayla Albayrak 2014-08-27 23:48:51

Eski ve zengin bir kültürel mirası olan Osmancık'ın güzel bir filimle tanıtılacak olması bir Osmancık'lı olarak beni memnun etti. Çalışacak tüm ekibe başarılar dilerim.

Avatar
Sanatçı Peyzaj Mimarı Aynur Albayrak 2014-08-28 13:39:38

Doğum yerim Ana baba ocağım güzel Osmancık umarım güzelliklere şahitlik edersin.Herşeyin em güzeline layık bu topraklar ...Başarılar

Avatar
gökhan karabulut 2014-08-30 12:06:33

Ömer dayı seninle gurur duyuyor uz