Park ihlali yapan araçlar çekilmeye başlandı

Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri’ndeki park ihlallerine karşı sıkı bir denetim çalışması başlattı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 20:49
Park ihlali yapan araçlar çekilmeye başlandı

Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri’ndeki park ihlallerine karşı sıkı bir denetim çalışması başlattı.



Şube Müdürü Mürsel Türkmen’in öncülüğünde yürütülen denetim çalışmaları dün düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen uygulamaları yerinde takip eden Mürsel Türkmen, basın mensuplarının sorularını cevaplayarak sürücülere yönelik hatırlatmalarda bulundu.

Kanuni düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirdikleri denetimlerde maksatlarının kurallara uymayan sürücüleri bilinçlendirmek olduğunu anlatan Türkmen, “Önceliğimiz ceza değil, caydırma” dedi.



Cadde üzerinde yapılan çift sıra parklar yüzünden trafiğin zaman zaman tıkandığına dikkat çeken Türkmen, 10 dakikayı aşan park halindeki araçların mercek altına alındığını söyledi.

“İncelemelerimiz sırasında bazı vatandaşlarımızın araçlarını sabahtan cadde üzerine park edip akşam iş çıkışı aldıklarını tespit ettik” diyen Türkmen, “Söz konusu vatandaşlarımız bu tür suistimaller yerine ücretli park yerlerini kullansalar ne trafik sorunu yaşanır ne de cezai müeyyide ile karşı karşıya kalırlar” diye konuştu.

Son bir hafta için yapılan denetimlerde 1.000’i aşkın araç plakasına park süresi ihlali yüzünden 95’er TL para cezası uygulandığını belirten Türkmen, kurallara uymama konusunda ısrar eden sürücülerin araçlarınınsa çekilmeye başlandığını açıkladı.

4 farklı trafik ekibinin gün boyu Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri’nde kontroller yaptığını dile getiren Türkmen, ayrıca Bölge Trafik’ten 2 ekibin de takviye amaçlı destek verdiğini kaydetti.
Halkın genelinin, trafikteki sıkıntının çözülüyor olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiklerini ifade eden Türkmen, tüm ekipleriyle görevlerinin başında olduklarını vurguladı.
Trafik Denetleme Şube Müdürü Türkmen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:



“Ana caddelerimizde gerçekleştirdiğimiz uygulama kapsamında önce anonsla uyarı yapıyoruz. Daha sonra radar cihazı ile park halindeki araçların ilk görüntülerini alıyoruz. Ardından plakaları tek tek not alan ekiplerimiz ikinci görüntülemede de araçların 10 dakikayı aşan sürede park halinde bulunduklarını tespit ediyorlar. Böylece ceza işlemine geçilmiş oluyor. Cezai işleme rağmen bulunduğu yerden alınmayan araçlar çekiciyle kaldırılıyor.”


Son Güncelleme: 14.06.2017 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-06-15 11:41:47

bilirim emniyetimiz çok sıkı çalışır. kendi lojmanlarının önünde drift yapanları bir bir topluyorlar.!!!!!!!!