Pembe otobüslere ne zaman biniyoruz?

Çorum'da halkın oylarıyla rengi pembe olarak belirlenen yeni halk otobüsleri bugün sokaklarda olacaktı...

07 Temmuz 2018 Cumartesi 13:41
Pembe otobüslere ne zaman biniyoruz?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da şehir içi toplu ulaşımda kullanılacak 65 adet yeni özel halk otobüsünün önümüzdeki haftadan itibaren piyasaya çıkması bekleniyor.

2008 yılında hizmete alınan ve modern toplu taşıma standartlarının gerisinde kalan mevcut otobüsler, bu aydan itibaren kullanılmayacak. Toplu taşıma ile ilgili ihale ve sözleşme süreçlerinin tamamlanmasının ardından yeni otobüslerin 7 Temmuz itibariyle devreye girmesi öngörüldü. Ancak bu tarih hafta sonuna denk gelince önümüzdeki haftaya kaldı. Bu ay içinde Çorum’un cadde ve sokaklarında pembe renkli yeni otobüsler ulaşım hizmeti verecek.

Klimalı, engelli rampalı, telefon şarj fonksiyonlu ergonomik otobüslerin rengi Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen anket çalışması ile yine Çorumlu tarafından belirlenmişti. Vatandaşın ekseriyeti renk tercihini pembe olarak ifade etmişti.

2018-2028 yılları arasını kapsayan toplu taşıma ihalesini alan firma, yeni otobüsleri mevzuat gereği muayeneden geçiriyor. Çorum Belediyesi de otobüsleri tek tek inceleyecek ardından güzergâhları netleştirecek.

Son Güncelleme: 09.07.2018 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.