‘Peygamberimizi iyi anlamalıyız’

Müftü Mehmet Aşık, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapmasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

11 Nisan 2014 Cuma 19:07
 ‘Peygamberimizi iyi anlamalıyız’


Müftü Mehmet Aşık, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapmasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. 

Ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye gül ve Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitap hediye eden Müftü Mehmet Aşık, Başkan Külcü’yü hafta nedeniyle yapılacak etkinliklere davet etti.

Kutlu Doğun Haftası’nın ana temasının “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” olduğunu dile getiren Aşık, “Samimiyet hem kendi kendisine hem de başkaları tarafından kendine duyulan saygıyı ifade eder. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) yaşamı boyunca İnsanlığa verdiği mesajlarda, samimiyete büyük önem vermiştir” dedi.

Aşık, Müftülük tarafından düzenlenen her etkinliğe büyük katkılarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamber efendimiz de görmenin mümkün olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, “Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. İnsanın meta haline dönüştüğü, insanların samimiyetten uzak durduğu günümüzde, Peygamber Efendimizin ihlas ve samimiyetini insana bakışını yeniden anlamaya ve anlatmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. İnsanoğlu bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği olağanüstü ilerlemeyi, ne yazık ki samimiyet ve ihlas konusunda gösterememektedir” dedi.

Başkan Külcü, görev yaptıkları 5 yıl süre içerisinde her zaman Müftülük ile koordineli bir şekilde çalışarak güzel çalışmalar imza attıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde kurumlar arası ortak çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Ziyarette Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Diyanet Vakıf-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Ünlü, Din-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Göncü, Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız ve müftülük personeli hazır bulundu.






İHA

Son Güncelleme: 11.04.2014 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.