‘Peygamberimizi rehber edinmeliyiz’

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Hz. Muhammed Mustafa...

18 Nisan 2014 Cuma 16:57
 ‘Peygamberimizi rehber edinmeliyiz’


İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'in doğumu vesilesiyle 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Karadağ mesajında şunları söyledi; “Peygamberimizi tanımalı, onun insanlığın kurtuluşu, huzur ve refahı için sergilediği örnek yaşantısını, ahlâkını, hoşgörü ve merhametini kendi yaşantımızda rehber edinmeliyiz, şu unutulmamalıdır ki; yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim dahi bizleri onu örnek almaya çağırmakta, sünneti etrafında bir araya gelme çağrısı yapmaktadır.

Hayatının her anı bizim için eşsiz bir örnek teşkil eden Peygamber Efendimizin (sav) getirdiği kudsi mesajı daha çok idrak etmeye ve onun yolunda yürümeye devam etmeliyiz. İnsanlığın iftihar tablosu efendimiz, doğumundan ebediyete irtihaline kadar geçen mübarek hayatlarının her evresinde söz ve fiilleriyle, zulme karşı verdiği mücadele ile tüm insanlığa rehber olmuştur.

O’nun mesajının yeterince idrak edilmediği günümüz dünyasında ise zulüm var, kan var, katliam var. Batının sözde medeniyetinin insanlığı felakete götüren hırsları var. Ve ne yazık ki, zulmün hükümferma olmasına en zayıf perdeden ses çıkaran, bir İslam alemi var. İşte bu nedenledir ki bugün peygamberimizin rehberliğine İslam ve insanlık alemi her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.

Bu vesile ile şefkat ve merhamet peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav)’in doğumu münasebetiyle idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası'nın ülkemiz, İslam alemi ve insanlık üzerinde adalet ve barış rüzgarları esmesine vesile olmasını diliyor. İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi olarak hemşerilerimizin Kutlu Doğum Haftasını kutluyoruz.”







Son Güncelleme: 18.04.2014 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.