'Peygamberimizin Övgüsüne Mahzar Olmuş Fetih'

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İstanbul’un Fethiyle ilgili bir açıklama yaptı.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 19:33
'Peygamberimizin Övgüsüne Mahzar Olmuş Fetih'

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İstanbul’un Fethiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Bekiroğlu, yaptığı açıklamada; “Dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un şanlı ecdadımız tarafından fethinin 563. Yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından biriside İstanbul’un fethidir. İstanbul’un fethi hem milli tarihimizin hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktasını teşkil etmiştir. Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘İstanbul bir gün fetih olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. ‘Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslam’ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İstanbul’un fethiyle Fatih Sultan Mehmet ve ordumuz âlemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in övgüsüne mazhar olmuştur. İstanbul’un Türk milletiyle buluşması dünya tarihini derinden etkilemiş bir Türk mucizesidir. Bu zafer sarsılmaz bir inancın sonucudur. Kuruluşuna müteakip dönemle yüz yıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu şehir Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet, barış, hoşgörü ve medeniyetin merkezi haline gelmiştir. İstanbul’un fethi milli tarihimiz için önemli olduğu kadar dünya tarihi içinde çok önemlidir. Büyük imparatorlukların uğruna savaştığı kıtaları ve kültürleri buluşturan stratejik konumun yanı sıra tarihi geçmişi ve kültürüyle de adından söz ettiren İstanbul’un fethedilmesi milletimiz için şüphesiz büyük değer taşımaktadır.

563 yıl önce İstanbul’un fetheden başta Fatih Sultan Mehmet han olmak üzere bu kutlu şehri vatan toprağı kılan kahramanlarımızı şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum.”Dedi

Son Güncelleme: 28.05.2016 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.