Plancılar şehirlerinden sorumlu

Şehir Plancıları Şehircilik Günü'nde bir araya geldi

07 Kasım 2017 Salı 18:25
Plancılar şehirlerinden sorumlu

Şehir Plancısı Hasan Kiraz Çorum’da görev yapan Şehir Plancılarını ziyaret ederek Dünya Şehircilik Günü’nü   kutladı.

Şehir Plancısı Hasan Kiraz ve Yusuf Yavuz Sofu 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü sebebiyle Çorum’da görev yapan Şehir Plancılarını ziyaret ettiler. Çorum Belediyesi, Çorum Valiliği ve Çorum İl Özel İdaresi’ni ziyaret eden Kiraz ve Sofu, Şehir Plancılarının Dünya Şehircilik gününü kutladılar. Ziyaretlerde Şehir Plancılarına günün anısına hediye takdim edildi.

ŞEHRİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ

1977 yılından itibaren ülkemizde de kutlanmaya başlanan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü sebebiyle ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Şehir Plancısı Hasan Kiraz, Şehir Plancıları olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Kiraz, yaptığı açıklamada,‘’Her zaman bir birimize destek olmalıyız. Çorum’da görev yapan gerek kamu kurumlarında olsun gerekse de özel sektörde olsun 15 civarında şehir plancısı yer almaktadır. Şehir Plancıları olarak şehrimize karşı hepimizin sorumlulukları var. Gelecek nesillere yaşanabilir kentler, yaşayan doğal hayat bırakabilmek ve sürdürülebilir çevre için üstümüze düşen görevleri unutmamalıyız. Bir şehrin planlanması gelecek nesiller unutulmayarak  50 yıl sonrası bile düşünülerek, uzmanlaşma ve profesyonellik isteyen bir konudur. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel dokusuyla uyumlu bir yapılanmanın gerçekleştirilmesi birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu vesile ile dünya şehircilik günümüzü kutluyorum’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.