‘Pozitif düşünce başarıyı artırır’

Çorum Eğitim Sevenler Derneği’nin (ÇESDER) hazırladığı Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olduğu...

22 Şubat 2014 Cumartesi 17:07
 ‘Pozitif düşünce başarıyı artırır’


Çorum Eğitim Sevenler Derneği’nin (ÇESDER) hazırladığı Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olduğu ‘Çorum'un Ateş Topları' Projesi kapsamında öğretmenlere yönelik ‘Pozitif Düşünce’ konulu seminer düzenlendi.

Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olduğu proje kapsamında,

Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç katıldı.

Seminer öncesi Proje Koordinatörü Recep Yazıcı, 'Çorum'un Ateş Topları' projesi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç, olumsuz söylem ve davranışların çocuk ve öğrenciler üzerinde negatif etki oluşturduğunu söyledi.

Pozitif düşüncenin başarıda rolünü özetleyen Kalkınç, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirten Kalkınç, "Olumlu sözcük ve pozitif düşüncelerle başarının önündeki engelleri kaldırmak mümkün." dedi.

Öğrenci başarısının öğretmenleri mesleki doyuma ulaştırdığını belirten Kalkınç, pozitif ve negatif ortamın etkilerinden bahsetti.

Başarılı bir eğitimin uyku saatiyle başladığını vurgulayan Kalkınç, iyi öğretmenin ve örnek anne babanın tanımını da yaptı. Çocuk için anne ve babaların yaptıkları ve söylediklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kalkınç, "Çocuklar anne ve babalarının dediklerini değil, yaptıklarını yaparlar. Bu sebeple anneler ve babalar çocuklarına çok iyi örnek olmalı. Biz öğretmenler de öğrencilerimize iyi bir öğretmen iyi bir psikolog olmak zorundayız." diye konuştu.

Seminer sırasında dinleyicilere sorular yönelterek, aldığı cevaplarla anekdotlar anlatan Kalkınç, sahneye çağırdığı davetlilerle, sosyal hayatta yaşanan bazı olayları uygulamalı gösterdi.





Son Güncelleme: 22.02.2014 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.