Proje büyük, otopark küçük

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binası’nın projesinde son aşamaya gelindiği belirtilirken, söz konusu projede kapalı ve açık otopark kapasitesinin sadece 200 civarında olması dikkat çekiyor.

23 Haziran 2016 Perşembe 10:35
Proje büyük, otopark küçük

Deneyimli gazeteci  Mustafa Demirer, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binası projesine dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte 
www.corumhakimiyet.net’te yer alan o yorum:

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binası’nın projesinde son aşamaya gelindiği belirtilirken, söz konusu projede kapalı ve açık otopark kapasitesinin sadece 200 civarında olması dikkat çekiyor.


MİMARİ PROJEDE SONA GELİNDİ


Öğrendiğime göre, Farabi Caddesi Akşemseddin Camii karşısına işaretlenen ve halkoyu ile yeri kesinleşen Belediye Hizmet Binası’nın mimari projesine son şekli veriliyor.


SADECE 180 ARAÇLIK OTOPARK


Bu yıl sonunda ihale edilmesi beklenen Belediye Sarayı’nın projesinde 80 araç kapasiteli yeraltı otoparkı, bina çevresinde cep şeklinde tasarlanacak yaklaşık 100 araç kapasiteli açık otopark öngörülüyor.


YETERSİZ KALACAĞI AŞİKÂR


Dev bir hizmet binasının yapılacağı bölgeye yaklaşık 200 araç kapasiteli otoparkın yetersiz kalacağını düşünen belediye yönetimi, hemen arkasında Kentsel Dönüşüm’ün uygulandığı Devane’de hisseli 3 dönümlük bir alanı  otopark olarak kullanmak üzere uhdesine almayı düşünüyor.


VIP YERALTI OTOPARKI


Belediye Hizmet Binası altına inşa edilecek 80 araçlık yeraltı otoparkının başkan, başkan yardımcıları, birim müdürlerine tahsis edilerek bir nevi VIP otopark olarak kullanılacağı ifade ediliyor. Binanın çevresine cep şeklinde tasarımlarla 100 araç kapasiteli açık otopark ihdas edileceği, bu otoparkın da personel ve vatandaşlara açılacağı belirtiliyor.


3 DÖNÜMLÜK YENİ ALAN


Açık ve kapalı toplam 180-200 araçlık otoparkın yetmeyeceğini düşünen belediye yönetimi, yeni yapılacak hizmet binasından ayrı, arka tarafta bulunan 3 dönümlük bir alanı ileride otopark olarak kullanmayı planlıyor.


YAKIN GEÇMİŞTEN ÇARPICI İKİ ÖRNEK


Hatırlanacağı üzere yakın geçmişte Gazi Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sitesi yıkılarak park yapıldı. Kültür sitesinin ortadan kaldırılması memleket için büyük bir kazanç olurken, altına otopark yapılacağı sözü verildi, ancak maliyetler ve Karakeçili bölgesinde yapılacak kapalı otopark projesi gerekçe gösterilerek yeraltı otoparkından  vazgeçildi. Şehir içi trafikte yaşanan sorunlar arttıkça otoparkın gerekliliği daha iyi anlaşıldı.


Yazıçarşı Fatih Caddesi’nde eski cezaevi yıkıldı. Şehrin göbeğinde kalan cezaevinin yıkılarak yerine park yapılması ve anlamlı bir isimle taçlandırılması kent tarihine düşülen en önemli  hizmetlerden birisi oldu. O dönemde parkın altına otopark yapılacağı söylendi, ancak maliyetleri artıracağı gerekçesiyle vazgeçildi. Adliye Sarayı’nın da bulunduğu bölgede çok kısa zaman içinde ciddi otopark sorunu başgösterdi.


BENZER SORUNLARI YAŞAMAMAK İÇİN...


Belediye Hizmet Binası’nın yapılacağı Farabi Caddesi’nin  yakın gelecekte yoğun bir şekilde gelişeceği malum.


Akşemseddin Cami, Kentsel Dönüşüm uygulamasının yapıldığı Devane ve İskilip Yolu üzerindeki imar değişiklikleri ile bölgede yoğunluk misliyle artacak. Vatandaşın en fazla işinin düştüğü resmi kurum olan Belediye Hizmet Binası için tasarlanacak otopark kapasitesi gelecekteki reel ihtiyaçlara göre planlanabilirse yakın geçmişte başımıza gelen benzer sorunları yaşamayız herhalde...

 

 

Son Güncelleme: 23.06.2016 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gt 2016-06-24 09:18:37

koca bir şehri köy mantıgında yöneten yöneticiler olursa böyle oplur.

Avatar
Ahmet DEMİR 2016-06-23 11:13:41

ne bekliyordunuz.kocaman canlı hayvan pazarı yeri varken şehrin içine binayı yaparsan her türlü sorun çıkar.o 200 kişilik otopark personele bile kalmaz.esnaf zapteder.