‘Radyolojide Güncel Yaklaşımlar’

Çorum Anadolu Tıbbiyeler Derneği (ANATIPDER) tarafından diş hekimlerine ''Radyolojide Güncel Yaklaşımlar''...

24 Kasım 2014 Pazartesi 13:41
 ‘Radyolojide Güncel Yaklaşımlar’


Çorum Anadolu Tıbbiyeler Derneği (ANATIPDER) tarafından diş hekimlerine ''Radyolojide Güncel Yaklaşımlar'' semineri düzenlendi.


Uzm. Dr. Orhan Gülen'in katıldığı programda teknolojinin getirdiği yenilikler ve yaşanan son vakıalarda göz önüne alınarak yapılması gereken çalışmalar konuşuldu. ANATIPDER Başkanı Erdoğan Karaman, dernek hakkında bilgi vererek ''2006 yılında kurulan derneğimiz ''Anadolu'dan Dünyaya Şifa Eli'' sloganı ile acil yardım, kalıcı sağlık ve eğitim hizmetlerinde bulunmaktadır. ''dedi.  Derneğin TİKA ile işbirliği içerisinde 2008 ve 2011 yıllarında Afrika Gine Cumhuriyeti ve 2009 yılında da Afrika'nın Mali Cumhuriyetin'de uygulamalı sağlık  eğitim projelerini gönüllü doktor ve sağlık çalışanları ile birlikte gerçekleştirdiğini anlatan Karaman, Türk halkının yardımseverliğini ve dostluk elini Afrika ülkelerine uzattıklarını ifade etti. Türkiye'nin bir deprem bölgesi olması nedeni ile derneğin bünyesinde ASYA (Acil Sağlık Yardım) birimi oluşturulduğunu ve  gerekli eğitimler alındığını ifade eden Karaman şöyle devam etti: ''Şu anda derneğimizin de içinde bulunduğu 20 İldeki sağlık  dernekleri ile USAF, (Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu) adıyla kurulan bir  federasyonun üyesiyiz. Fedarasyonumuz ise VESKON (Vefa Sağlık Konfederasyonu) üyesidir. Bununla da insanlara ve insanlığa yapılacak çalışmalarda katkı sağlamayı düşünüyoruz. Hepinizin malumu olduğu gibi bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak günümüz de çok kolay. Aradığımız şeyler parmaklarımızın ucunda. Ama yine de mesleğinde uzmanlaşmış meslektaşlarımızın tecrübelerini dinlemek, o tecrübeleri özümsemek açısından yeri doldurulamayacak bir ayrıcalık ve öğrenme yöntemi.” Dedi.


Uzm. Dr. Orhan Gülen, diş hekimliğinde Radyoloji'de çekilen filmlerin ne kadar ışın yaydığını ve vücudumuz üzerinde etkilerini anlattı. Yoğun bir şekilde kullanılmaya başlayan diş tomografisinin özellikle ımplan yapılırken başta olmak üzere cerrahi çekimlerde kanal tedavisinde ve daha birçok diş tedavisinde üç boyutlu bir görüntü sağlayarak hekimin işini kolaylaştırdığı hastalarda daha kaliteli tedavi imkanı sağladığını ifade eden Gülen, ''Son bölümde çekilmiş diş tomografilerinde yorumlanması konusunda hekimler bilgilendirilmektedir. Gelişen teknoloji ile diş hastalıklarının tedavisi ve teşhisi daha da kolaylaşmaktadır. Bu konu da diş hekimlerimizin hastalar üzerinde eski sistemler dışında daha fazla düşünmeleri ve araştırmaları da artmaktadır. ''dedi.



Son Güncelleme: 24.11.2014 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.